Foametea mondiala este in continua crestere

Scris de

copii subnutriti din NigeriaUn miliard de oameni au suferit de foame anul trecut, potrivit unui raport al Global Hunger Index, in care s-au analizat 122 de tari in curs de dezvoltare sau aflate in tranzitie. Rezultatele sunt cu atat mai alarmante cu cat copiii reprezinta jumatate din populatia afectata, malnutritia infantila fiind cea mai mare cauza a foametei globale

Tarile din Africa sub-sahariana si Africa de Sud se afla pe primele locuri dupa nivelul foametei. In 29 de state din aceste regiuni, nivelul foametei este “extrem de alarmant” sau “alarmant”.

Foametea a crescut in noua tari: Coreea de Nord si opt tari din Africa sub-sahariana. Republica democrata Congo a inregistrat cea mai mare crestere, indexul foametei a trecut de 65%. Republica Democrata Congo a suferit cea mai abrupta crestere a numarului persoanelor subnutrite, din ultimii 20 de ani.

Indexul global a foametei a fost calculat in functie de proportia celor care au deficit de calorii, proportia numarului de copii subnutriti sub cinci ani si rata mortalitatii infantile.

Recesiunea mondiala si criza preturilor alimentelor au contribuit la cresterile recente, spune raportul.

La cel mai mare risc sunt supusi copiii sub doi ani. Malnutritia in acest stadiu determina subdezvoltarea fizica si psihica, iar marea parte a efectelor ei sunt ireversibile, cauzand probleme pe tot parcursul vietii. In Madagascar si Burundi, aproape jumatate din copii sunt subdezvoltati pentru ca nu au avut acces la o alimentatie potrivita.

Sursa: BBC
Sursa foto: Nigeriamasterweb

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.