Holera din Africa a ucis deja peste 700 de oameni

Scris de

virus holeraFocarul de holera din Africa Centrala si de Vest a ucis in ultimele trei luni peste 700 de persoane si alte 5.000 au contactat virusul, arata un raport UNICEF. Cea mai grava situatie este in Camerun, unde s-au inregistat 330 de morti si apropape 4.500 de imbolnaviri, fiind cea mai mare epidemie de holera din tara din ultimii 20 de ani. Oficialii camerunezi se tem ca numarul victimelor va creste odata cu inceperea noului an scolar.

Situatia este dificila si in Nigeria, unde au murit aproape 350 de oameni. Holera s-a extins si in statul invecinat, Ciad, unde au murit deja 41 de persoane, iar cifra imbolnavirilor a ajuns la 600.

Holera este o boala infectioasa grava, ce afecteaza in special intestinul subtire. Se caracterizeaza prin tulburari digestive, ce duc la deshidratarea rapida a bolnavului. Indicele de letalitate se ridica la 85%.

Sursa: Associated Press
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.