India stopeaza “safariurile umane”, unde turistii vizitau triburile din Andaman

Scris de

Exploatarea omului de catre om. Pentru un profit. Aceasta este esenta unui imens scandal cu care se confrunta acum oficialii indieni din Insulele Andaman.

Asa cum in Kenya poti merge un safari pentru a vedea lei, gheparzi si elefanti in savada, la fel in insulele Andaman turistii pot vedea o frantura din preistorie vizitand triburile de acolo. The Observer a publicat un filmulet in care un politist ordona unor femei partial dezbracate, din tribul Jarawa, sa danseze pentru turisti in schimbul mancarii. Clipul a fost vizionat de peste jumatate de milion de ori numai pe site-ul Observer, si de alte milioane de ori in India, unde a provocat o dezbatere asupra tratamentului la care e supus tribul recent contactat.
Filmul care capteaza aceste “safari umane” zilnice a fost caracterizat drept o “rusine nationala”.

Premierul indian P. Chidambaram a ardonat administratiei sa aresteze tour operatorul implicat. Ulterior, guvernul indian a cerut explicatii autoritatilor de la Port Blair, capitala din Andaman.

Politia de aici a arestat aproape 1.000 de oameni care au interactionat cu tribul Jarawa in ultimii cinci ani, inclusiv 15 saptamana trecuta.

Sursa: The Guardian
Sursa foto: wrinklefootedcar.blogspot.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.