Japonezii vor invata pe console Nintendo, romanii se lasa de scoala

Scris de

In timp ce in alte state lectiile sunt interactive si folosesc tehnologii de ultima ora de la varste din ce in ce mai mici, in Romania creste rata abandonului scolar.

Shigeru Miyamoto, guru-ul Nintendo, tinteste un nou loc pentru consolele produse de firma sa: scolile. El a notat intr-un interviu pentru AP, citat de Fast Company, ca produsele Nintendo vor fi folosite in mediul educational. Consola Nintendo DS, in multele sale variante, deja sunt folosite in muzeele japoneze si alte locatii publice.

In toamna acestui an, consolele Nintendo ajunge in scolile elementare si liceele din Japonia. Scopul este educatia interactiva. De exemplu, toata clasa ar putea lucra la acelasi lucru sub supervizarea profesorului. In acelasi timp, cu anumite aplicatii, elevii japonezi ar putea face temele utilizand consola. Acestea ar putea fi de genul celor cu intrebari care apar din cand in cand in timpul unor prezentari.

In Coreea de Sud, tara cu cea mai mare penetrare a internetului de pe planeta, copiii sunt prezenti pe internet de la varsta de 5 ani si deja folosesc tehnologia in procesul de invatamant, scrie BBC.

Romania, in schimb se afla pe locul al treilea din Uniunea Europeana la abandonul scolar cu o rata de 19%, potrivit statisticilor europene. Astfel, din 100 de copii care incep annual scoala, aproape 20 se pierd pe drum, potrivit Euractiv. Procentul este mai mare de 4-5 ori decat in state ca Slovenia (4,3%), Polonia (5%) sau Cehia (5,5%).
Abandonul scolar in Romania se face preponderent in zonele rurale sau in familiile sarace.

Sursa: RENNE
Sursa foto: resources2.news.com.au

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.