Kostas Dumitru: De la bucatar sef la manager de restaurant

Scris de

P1250217Cu o experienta de 20 de ani ca bucatar, Kostas Dumitru a deschis, in 2011, Taverna La Kostas, un restaurant cu specific grecesc, situat pe Str. Traian, nr. 238 in Bucuresti. Experienta acumulata in bucatariile cipriote l-au ajutat pe Kostas sa construiasca o afacere sustenabila, in care atmosfera greceasca este un amalgam intre design-ul inspirat din tavernele grecesti traditionale, muzica greceasca si preparate mediteraneene specifice.

Dar, povestea La Kostas inseamna mai mult decat ceea ce vedem in prezent. La Kostas a fost, la inceput, o mica incapere, in care Kostas Dumitru gatea in fata clientilor, iar cele doua mese disponibile erau intotdeauna aglomerate si, desi spatiul nu era cele mai frumos amenajat, oamenii reveneau pentru mancarea plina de savoare, pentru fructele de mare gatite ca la ele acasa, pentru atmosfera creata prin muzica si buna dispozitie.

La inceput, oamenii veneau la Kostas si ne cereau o masa pe care o asezau in parcarea din strada, pentru ca in interior nu era suficient loc. Este o amintire frumoasa, de care ne vom aduce aminte intotdeauna, pentru ca face parte din povestea noastra” spune Kostas Dumitru, manager la Kostas.

In 2013, La Kostas a suferit modificari importante. Kostas Dumitru a renuntat la sortul de chef si s-a ocupat in intregime de dezvoltarea afacerii. A fost momentul in care, solistul trupei Proconsul, Bodo, s-a alaturat echipei. Impreuna, Kostas si Bodo, au transformat locul intr-un veritabil restaurant grecesc, un spatiu care te duce cu gandul la tavernele situate aproape de malul marii, un spatiu care te imbie cu miros de peste la gratar, fructe de mare si multe preparate specific grecesti. Oricine ajunge La Kostas trebuie sa stie ca toate tipurile de peste si fructe de mare sunt aduse direct din Grecia, la fel ca multe alte produse utilizate in pregatirea retetelor.

Ce savori grecesti poti sa degusti La Kostas?

Creveti in sos de unt grecesc cu usturoi este, fara indoiala, un preparat iubit la restaurantul La Kostas. Poate ca prospetimea crevetilor adusi direct din Grecia si untul grecesc ofera o savoare unica preparatului. Sau poate ca dragostea cu care sunt pregatiti ii face irezistibili. Nu stim, te asteptam sa-i degusti si sa ne spui parerea ta!

Platoul cu fructe de mare la gratar si sos de usturoi este perfect pentru un pranz sau o cina alaturi de prieteni. Este cel mai bun mod sa te bucuri de savoarea fructelor de mare si de prieteni in acelasi timp.

La Kostas vei gasi si clasica salata greceasca, salata tzatziki sau aroma cafelei grecesti la nisip. Tot ce trebuie sa faci este sa treci pragul restaurantului si sa te bucuri de moment.

HALOumi

Sursa foto: La Kostas Taverna

Etichete: , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.