Lamborghini e cea mai neecologica masina a anului

Scris de

Lamborghini a fost numita cea mai neecologica masina a anului de catre Asociatia de Transport pentru Mediu din Marea Britanie.

Studiul a descoperit ca in cursul unui an, cantitatea de dioxid de carbon eliberata de un Lamborgini Murcielago echivaleaza cu a pune la pamant o padure de marimea unui teren de fotbal. Din fericire nu sunt foarte multe pe sosea, iar in ultima vreme oamenii sunt din ce in ce mai preocupati sa cumpere o masina mai putin poluanta.

Un Lamborghini emite exact de cinci ori mai mult dioxid de carbon pe kilometru decat cea mai ecologica masina a anului, Toyota iQ, cu 99g/km.
Dintre masinile sport, Vauxhall Tigra s-a dovedit a fi cea mai “verde”.

“De vreme ce pretul benzinei atinge recorduri si oamenii au inceput sa inteleaga pericolul in care se afla mediul inconjurator, este momentul perfect pentru a considera eficienta combustibilului un factor decisiv atunci cand alegem o masina”, sustine Andrew Davis, director la Asociatia de Transport pentru Mediu.

Scotienii sunt cei mai ecologici soferi, aproape jumatate luand in calcul cumpararea unei masini mai mici pentru reducerea costurilor.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: Varnavto

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.