Marea Bariera de Corali, inundata de combustibil

Scris de

Un vas ce transporta carbuni are o fisura prin care se scurge ulei exact in apele unde se afla Marea Bariera de Corali. Nava sub pavilion chinez, care transporta circa o mie de tone de combustibil lichid greu, este in pericol de a se rupe. Cauza defectunii este cercetata de autoritatile australiene.

Ambarcatiunea a esuat sambata in zona tarmurilor Queensland dupa ce si-a modificat traiectoria cu 15 km in afara traseului. Scurgerea combustibilului a provocat aparitia la suprafata apei a unui start gros de 100 m, pe o distanta de 3 km. Cauzele scurgerii nu sunt inca cunoscute, dar proprietarii navei sunt deschisi cercetarilor si au angajat experti de salvare.

Amploarea pe care luat-o industria miniera cu carbuni pe agenda guvernantilor australieni a ridicat serioase semne de intrebare si reactii de protest din partea grupurilor conservatoare. Grupurile de lobby au adus in prim plan un alt caz petrecut anul trecut cand un tanc petrolier a raspandit o cantitate mare de petrol din cauza unei defectiuni.

Una dintre cauzele acestor accidente este ca navelor comerciale nu li se cere sa aiba pilot pana la capatul nordic al regiunii Queensland. Ele parcurg astfel Marea Bariera de Corali fara pilot.

Marea Bariera de Corali este una dintre cele sapte minuni ale lumii naturale. Este mai mare decat Marele Zid din China si singurul lucru viu de pe Pamant vizibil din spatiu.

Sursa: RFI
Sursa foto: Great Barrier Reef

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.