Masuri de precautie impotriva caniculei

Scris de

pahar cu apaCseke Attila, ministrul Sanatatii, solicita directiilor de sanatate publica si serviciilor de ambulanta sa lucreze la capacitate maxima. Decizia sa vine in urma avertismentelor de canicula care vizeaza Romania in acest weekend.

Ministerul Sanatatii cere serviciilor de ambulanta sa mobilizeze personalul si sa suplimenteze echipajele in zonele in care sunt multe solicitari. Autoritatile locale vor colabora cu directiile de sanatate publica pentru amenajarea centrelor de asistenta.

In privinta cetatenilor, sunt recomandate respectarea sfaturilor medicilor si evitarea expunerii prelungite la soare, mai ales intre orele 11.00 si 18.00.

Consumul de lichide este foarte important in timpul acestor zile: cel putin doi litri de apa sau lichide fara alcool, cofeina sau zahar. Este indicat sa bem un pahar cu apa la fiecare 10-15 minute, inainte sa apara senzatia de sete. Fructele si legumele proaspete cu continut mare de apa sau iaurtul sunt si ele benefice in zilele calduroase, datorita aportului crescut de apa.

In timpul zilei, la orele de varf, sunt benefice tinutele lejere, din fibre naturale si de culori deschise.

Autor: Flori Vangu

Sursa: Ministerul Sanatatii
Sursa foto: WaterAid

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.