O ora in fata pentru britanici

Scris de

Guvernul Marii Britanii planuieste sa mute ora inainte, astfel incat diminetile sa fie mai intunecoase, dar oamenii sa se bucure de seri mai lungi.

Reprezentantii guvernului au declarat inca din vara anului trecut ca aceasta miscare este una strategica pentru incurajarea turismului de peste ocean. De asemenea, ei spun ca si economia va avea de castigat.

Daca ceasurile se dau cu o ora inainte, asta va insemna ca Marea Britanie va trece la fusul orarĀ  CET (Central European Time), adica GMT+1.

Propunerile vor fi inaintate de catre Departamentul de Cultura, Media si Sport, astfel incat sa se inceapa o campanie de convingere a cetatenilor. Decizia nu va fi luata pana cand oamenii nu vor considera ca aceasta schimbare este benefica, dupa cum mai multi ministri au comentat. Cei mai fericiti suntĀ oamenii care practica diverse activitati sportive si vad o binecuvantare in marirea serilor.

Cu toate acestea, scotienii si-au exprimat teama de crestere a numarului accidentelor rutiere din cauza diminetilor intunecate.

Un experiment de a pastra acelasi fus orar pe tot parcursul anului a mai fost condus si intre anii 1968-1971, dar nu a fost declarat permanent.

Sursa: BBC
Sursa foto: ManicMathMadness

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.