Peter Falk, interpretul detectivului “Columbo”, a murit

Scris de

Actorul american Peter Falk, cunoscut pentru rolul detectivului “Columbo”, a murit vineri la varsta de 83 de ani, la resedinta din Beverly Hills, California. Fiica sa, Catherine Falk, a spus ca actorul suferea de boala Alzheimer si locuia impreuna cu sotia sa, Shera Falk.

Desi a aparut in numeroase productii de televiziune in anii ’60-’70, Peter Falk a devenit celebru datorita rolului locotenentului “Columbo”, interpretat prima data in anul 1968, in filmul “Prescription: Murder”. Succesul filmului i-a determinat pe producatori sa realizeze serialul de televiziune “Columbo”, care a fost difuzat de postul de televiziune NBC, intre 1971 si 1978. Personajul interpretat de Falk a revenit si intr-o serie de filme de lungmetraj difuzate de ABC, intre 1989 si 2003.

Pe parcursul carierei sale, renumitul actor american a primit numeroase premii, printre care si doua nominalizari la premiile Oscar la categoria cel mai bun actor in rol secundar in 1961 si 1962, dar si cinci premii Emmy, patru dintre ele fiind castigate pentru rolul din seria “Columbo”. Peter Falk a jucat rolul locotenentului “Columbo” in 70 de filme de televiziune.

S-a nascut in septembrie 1927 in New York si a inceput sa lucreze in televiziune in 1957. Provine dintr-o familie de evrei, cu un tata rus si o mama ceha. La varsta de trei ani si-a pierdut un ochi din cauza unei tumori maligne, si a fost nevoit sa poarte un ochi de sticla toata viata. In ciuda acestui handicap, el s-a bucurat de o copilarie normala si a debutat pe scena ca actor amator, la varsta de 12 ani, intr-o piesa sustinuta la scoala. Desi avea obtinuta o diploma de master in administratie publica, el a spus ca nu si-a dorit niciodata sa aiba o cariera de functionar public.

Peter Falk are doua fiice dintr-o casatorie anterioara celei cu Shera Falk.

Autor: Nicoleta Lazar

Sursa: CNN
Sursa foto: Celebheight

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.