Riscul de a contracta SIDA scade in cazul barbatilor circumcisi

Scris de

SIDA

Riscul de a contracta SIDA este cu 76% mai mic in cazul barbatior circumcisi decat in al celorlalti, arata un studiu realizat pe 20.000 de subiecti din Africa de Sud, urmariti pe o perioada de trei ani.

Oamenii de stiinta au explicat ca celulele din preput pot fi mai usor infestate de virus, in timp ce pielea de sub preput poate deveni mai putin sensibila si mai putin expusa la ranire dupa circumcizie. Acest lucru reduce riscul contactarii bolii.

“Reducerea numarului de noi infectii datorita circumciziei va salva vieti si va reduce nevoia de tratament antiretrovial”, a declarat autorul studiului, Bertran Auvert. Impreuna cu colegii de studiu, incurajeaza circumcizia in masa, care va reduce dramatic rata de transmitere a SIDA.

14 tari din Africa, printre care Botswana, Kenya, Tanzania, Swaziland si Zimbabwe, se alatura efortului si promoveaza in randul cetatenilor circumcizia.

Autor: Sare-Alba Cristian

Sursa: CBSnews
Sursa foto: Ibis Hivos

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.