Fertilizarea in vitro primeste premiul Nobel

Scris de

Omul de stiinta britanic, Robert Edwards, a castigat premiul Nobel pentru medicina, pentru studiile asupra infertilitatii si beneficiile fertilizarii in vitro. Eforturile sale din anii 1950 pana in 1970 au fost finalizate cu nasterea primului copil fertilizat in vitro. De atunci, mai mult de 4 milioane de copii s-au nascut prin acest tratament.

Infertilitatea este o conditie medicala care afecteaza peste 10% din cuplurile din intreaga lume, dar prin cercetarile  sale, laureatului a reusit sa rezolve aceasta problema.

Primele premii Nobel au fost acordate la 10 decembrie 1901, după moartea autorului lor. Ele constau din: o medalie, o diploma si o suma de bani, care la început a fost in valoare de 40.000 dolari SUA, iar apoi a crescut la 1 milion de dolari SUA.

Marti, 5 octombrie, va fi acordat premiul Nobel pentru fizica, iar miercuri, 6 octombrie, va fi decernat Nobelul pentru chimie.

Sursa: BBC
Sursa foto: Dailynews

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] premiului Nobel pentru Medicina de parintele “copilul in vitro”, Robert Edwards, a scos din cutia Pandorei o dezbatere mai veche: sunt sau nu copiii conceputi in eprubeta copiii […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.