Sase luni de concediu paternal

Scris de

Young-father_with_babyGuvernul englez a anuntat o hotarare conform careia proaspetii tatici vor putea sa-si ia liber sase luni pentru concediul de paternitate. Acest lucru vine in sprijinul mamelor care au venituri mai ridicate decat partenerii lor. Astfel, ele se vor putea intoarce la munca dupa sase luni de concediu de maternitate, locul de ingrijire a copilului fiind luat in acest caz de tatici. Ei pot opta legal pentru cele sase luni, dintre care primele trei platite cu 123 de lire pe saptamana, iar ultimele fara plata, beneficiind in schimbul lor de 12 luni de concediu familial.

Decizia a fost luata dupa ce studii arata ca din 350.000 de femei care dau nastere copiilor anual, doua treimi se intorc la munca. Daca in prezent barbatii pot lipsi de la serviciu doar in primele doua saptamani dupa venirea pe lume a copilului, noua hotarare de guvern le va permite sa ajute la cresterea bebelusilor dupa primele sase luni.

Decizia va intra in vigoare din luna aprilie a anului viitor si se va aplica nasterilor care vor urma dupa acea data.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: health.state.pa.uk

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.