Se intrevede oare sfarsitul rasismului?

Scris de

Intre alb si negruSuntem in anul 2010. Statele Unite au un presedinte de culoare. Sclavia nu mai exista pe taram american, cel putin teoretic. Si totusi, iata cateva statistici deosebit de interesante, conform Consiliului American al Educatiei, unui sondaj Gallup si USA Today:

– Negrii sunt de sapte ori mai predispusi sa ajunga la inchisoare decat albii;
– 26% dintre tinerii de culoare cu varste intre 18 si 24 de ani sunt inscrisi la un colegiu. Pentru fete, procentul creste la 37%;
– Trei sferturi din totalul de cupluri mixte (peste 400.000) au in componenta soti de culoare si sotii albe;
– In Statele Unite sunt peste 6% mariaje mixte. In 1970, procentul era mai mic de 1%;
– Aproximativ 95% dintre tinerii intre 18 si 29 de ani sunt de acord cu cuplurile mixte, iar 60% dintre ei au avut un partener de alta culoare;
– Un sfert din femeile de origine asiatica din S.U.A. au un sot care nu e asiatic;
– 14% dintre barbatii negri care traiesc in concubinaj au alaturi o femeie alba;
– In 86% din cuplurile formate intre o persoana de culoare si una cu origine asiatica, sotul este negru si sotia asiatica;
– Cu cat statutul social al unei femei de culoare este mai ridicat, cu atat mai putin probabil devine ca ea sa se marite.

Mai mult, scene de genul celei ce urmeaza nu sunt iesite din comun:

Si atunci, ne intrebam, cand va inceta rasismul? Si cand conflictele intre cei cu o culoare a pielii diferita nu vor mai izbucni din nimic?

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. a lu' A says:

    ei, lasand la o parte aspectul rasismului, pe mine ma bucura faptul ca avem cu totii acelasi sange 🙂 si asta se vede si-n filmare. norock!

  2. Zatwo says:

    Mai e un clip cu continuarea, afara din autobuz.

  3. catalin says:

    Bun ,si ce anume se promoveaza aicea..cumva mixarea cu forta????/…sa fim sinceri filmulete alea au fost regizate ..in realitate albii sunt cei ce o incaseaza de la cei de culoare doar pentru simplu motiv ca se considera indreptatiti sa o faca (au autoriizatie din partea autoritatilor)

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.