SUA nu recunoaste ca ar fi omorat civili pakistanezi

Scris de

aeronava militaraUn oficial american neaga raportul conform caruia fortele armate aeriene din Pakistan ar fi ucis 385 de civili, dintre care aproape jumatate erau copii, sustinand ca afirmatiile facute de Biroul de Investigare Jurnalistica din Londra sunt gresite si nefondate.

Raspunsul vine la scurt timp dupa ce o organizatie non-profit, alcatuita din jurnalisti britanici si pakistanezi, a dezvaluit ca trupele CIA aflate din 2004 in misiune militara au cauzat cel putin 2.292 de morti. Dintre acestia, organizatia spune ca exista rapoarte credibile care arata ca 385 erau civili, incluzand 160 de copii. Conform aceleiasi surse, din cele 2.292 de victime, cel putin 1.842 au rezultat dupa numirea in functie a presedintelui Obama.

“Numerele citate de aceasta organizatie sunt departe de adevar”, a declarat oficialul american, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Dupa spusele acestuia, din 2001 s-a estimat ca au fost ucisi 2000 de militanti si 50 de civili, iar din mai 2010 au murit 600 de militanti.

Oficialii americani dezbat foarte rar in public programul de lupta al CIA din Pakistan, insa in particular acestia au spus ca atacurile sunt legale si eficiente impotriva extremistilor. “Vrem sa asiguram ca folosim atacul doar impotriva celor care ne ameninta”, spun americanii.

Autor: Adriana Serban

Sursa: CNN
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.