Succesul – instructiuni de folosire

Scris de

Succesul reprezinta pentru multi dintre noi telul suprem. Insa, odata dobandit el trebuie gestionat corespunzator. Psihologul american, Margaret Wahlberg, ne arata care sunt pricipalele emotii care ne impiedica sa ne bucuram de success , dar si doua cai eficiente de a le combate.

1. Vina – sau sentimentul ca poate o alta persoana merita ceea ce noi am obtinut.
2. Teama – faptul ca poate nu vom reusi sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor.
3. Dezamagirea – abordarea succesului ca fiind doar o etapa care va fi urmata inevitabil de un esec.
4. Ingrijorarea – teama de a ne pierde prietenii din cauza ca acestia vor fi invidiosi pe promovarea noastra.

Psihologul atrage atentia asupra faptului ca deprimarea nu este compatibila cu succesul si din multitudinea de solutii, ne recomanda doua ca fiind cele mai indicate pentru a combate stresul generat de dobandirea succesului, dar si pentru fructifica ceea ce am obtinut:

1. Recunostinta – fie ca este fata de Dumnezeu, fată de Univers sau de o alta persoana , acest element ne ofera un sentiment de bine si elimina ideea ca noi nu am meritat acel succes, fiindu-ne oferit de o forta superioara noua, drept urmare, nu este corect sa ne temem de el si nici sa ne simtim vinovati.
2. Constientizarea responsabilitatii – acel sentiment că prin noua pozitie dobandita avem o raspundere, ca prin actiunile noastre si prin munca noastra trebuie sa facem tot ceea ce ne sta in putinta pentru a ajuta. Ca multumita muncii noastre, compania in care lucram va functiona mai eficient, familia noastra va avea mai multe resurse financiare si ca prin actiunile noastre putem contribui la imbunatatirea intregii lumi.

Acceptarea corecta a succesului implica si prudenta legata de gestionarea banilor, a timpului si a actiunilor noastre astfel incat, planificandu-le corect sa obtinem rezultate eficiente in timp scurt. Printre temele abordate de psihologul american in cadrul studiilor sale regasim si stresul – zece modalitati de combatere eficienta, precum si anxietatea – cauze neurobiologice, si modalitati de tratament.

Autor: Loredana Codrut

Sursa: Psychology Today
Sursa foto: Getty Images

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.