Trei sferturi din statele lumii sunt corupte

Scris de

In frunte cu statele aflate in stare de razboi, ca Irak si Afganistan, aproape trei sferturi din tarile lumii sunt considerate corupte, potrivit ultimului studiu Transparency International.

Organizatia cu sediul in Berlin trage un semnal de alarma asupra guvernelor cu privire la efectele negative ale coruptiei in incercarile de iesire din criza, lupta impotriva saraciei si schimbarilor climatice.

Cele mai putin corupte tari sunt aceleasi de anul trecut: Danemarca, Noua Zeelanda, Singapore, Finlanda si Suedia. De partea cealalta: Turkmenistan, Irak, Afganistan, Burma si Somalia sunt primele in topul statelor cu un nivel al coruptiei ingrijorator.

Pentru prima data, SUA nu se afla printre primele 20 de tari cele mai putin corupte. Specialistii Transparency International sunt de parere ca scandalurile financiare si influenta banilor in politica a contribuit la aceasta schimbare.
De asemenea, eforturile Rusiei de a combate coruptia au esuat, ea inca dominand topul primelor 25 cele mai corupte tari ale planetei.
Romania a inregistrat si ea un nivel crescut al coruptiei fata de 2009, cand acesta stagnase. Tara noastra ocupa in prezent locul 69 mondial, singurele din UE cu o situatie mai proasta fiind doar Bulgaria si Grecia.

Sursa: EuroNews
Sursa foto: Ello

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.