Un tsunami urias loveste Japonia

Scris de

Cel mai mare cutremur inregistrat in Japonia in ultimii 140 de ani a determinat aparitia unui tsunami inalt de 10 metri, ce a lovit coasta de nord est a tarii.

Crucea Rosia din Geneva a declarat ca peretele de apa a fost mai inalt decat unele insule din Oceanul Pacific, iar un avertisment de tsunami a fost imediat emis pentru intregul bazin Pacific, exceptand Canada si Statele Unite, insa Hawaii a ordonat la randul ei evacuarea zonelor de coasta.

Cel putin 22 de persoane si-au pierdut viata in timpul cutremurului si al tsunamiului si avand in vedere gradul de distrugere si prognoza pentru tsunami, este foarte posibil ca numarul mortilor sa creasca semnificativ.

Mai multe centrale nucleare si rafinarii de petrol au fost inchise, iar o rafinarie si o instalatie de otel au fost incendiate. In continuare, se fac cercetari pentru a gasi eventuale scurgeri de substante radioactive. Multe alte companii electrice si electronice si-au suspendat activitatea momentan, ceea ce a dus la o scadere a monedei japoneze.

Cutremurele sunt foarte comune in Japonia, una dintre zonele cele mai active seismic din lume. Aici au loc aproximativ 20 % din numarul total de cutremure de 6 grade sau mai mari.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.