Un avion etiopian s-a prabusit in Mediterana

Scris de

avion prabusitUn avion Boeing 737 al companiei etiopiene care pleca din Beirut spre Addis Ababa, s-a prabusit la cateva minute dupa decolare in apele marii Mediterane, la 3 kilometri jumatate de coasta. Dupa primele analize, rezultatele arata ca avionul a luat foc in aer. La bordul sau se aflau 90 de pasageri, dintre care sapte faceau parte din echipaj.

Printre primele cauze eliminate s-a aflat cea a unui act terorist, infirmat si de catre martorii care au precizat ca au auzit o explozie puternica in aer urmata de o minge de foc ce s-a prabusit in mare.

Toti cei intrebati de catre reporteri sau trimisii speciali au spus ca vremea prezenta inca de duminica noapte furtuna si ploaie, de aceea chiar si ruda unei victime a sfatuit-o pe aceasta sa-si amane zborul. Printre pasagerii se aflau 54 libanezi, 22 etiopieni, un irakian, un sirian, un canadian de origine libaneza, un rus de origine libaneza, 2 englezi de origine libaneza si sotia ambasadorului Frantei, Denis Pietton.

Echipele de salvare si la aceasta ora cauta resturile avionului sau posibili supravietuitori, insa valurile uriase ingreuneaza cautarile. Pana la aceast ora au fost gasite in apele marii doar 34 de cadavre.

Asupra dubiilor privind situatia tehnica a avionului, directorului Liniilor Aeriene Etiopiene a declarat ca avionul a trecut printr-o revizie pe data de 25 decembrie anul trecut.

Avionul Boeing 737 este considerat unul dintre cele mai sigure avioane din flota mondiala. El a fost introdus pentru prima oara in aviatia civila in anul 1960 si este actorul principal al multor curse scurte si medii din lume.

Sursa: Associated Press
Sursa foto: Associated Press

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.