Un cuplu de homosexuali din Malawi, condamnat la 14 ani de inchisoare

Scris de

Un judecator din Malawi i-a condamnat pe doi homosexuali la 14 ani de inchisoare pentru comportament nepotrivit si indecenta. Statul interzice prin lege relatiile intre persoane de acelasi sex.

Sentinta nu a fost neasteptata, deoarece in urma cu cateva zile, acelasi judecator mai condamnase un cuplu, dupa ce in decembrie acestia isi sarbatorisera logodna.

“Suntem aici pentru a reprezenta societatea din Malawi care nu cred ca este pregatita sa-si vada fiii casatorindu-se cu alti fii sau organizand petreceri de logodna”, a declarat judecatorul Nyakwawa Usiwa Usiwa dupa pronuntarea verdictului.

Sutele de persoane prezente la proces sau in afara tribunalului nu au aratat prea multa simpatie. Se striga: “Ati primit ce-ati meritat” si “14 ani nu este suficient! Ar trebui sa primeasca 50!”

In lume insa, cazul a dat nastere la revolte si reprosuri la adresa statului african, invocandu-se incalcarea drepturilor omului. Diferiti reprezentanti ai legii din Europa si America si-au exprimat regretul pentru decizia luata de judecatorul din Malawi.

Madonna, care a adoptat doi copii din Malawi si finanteaza sase orfelinate din aceasta tara s-a aratat intristata de caz: “De principiu, eu cred in egalitatea drepturilor tuturor oamenilor, oricare ar fi genul, rasa, culoarea, religia sau orientarea lor sexuala. Malawi a facut un mare pas inapoi”, a spus cantareata.

Guvernul din Malawi a sfidat pana acum criticile internationale referitoare la acest caz, dar in ultima vreme o serie de activisti si-au anuntat retragerea fondurilor de sustinere a statului, in conditiile in care 40% din bugetul de dezvoltare al tarii consta in donatii din partea altor natiuni.

Leaderii religiosi au sarit in ajutorul guvernului, punand fara nicio ezitare semnul egal intre homosexualitate si satanism.

In Malawi s-a format insa si o organizatie care lupta pentru drepturile homosexualilor si a altor minoritati.
“Cum sa primeasca 14 ani de inchisoare doar pentru ca se iubesc? Nici 20 de ani dupa gratii nu le poate schimba orientarea sexuala”, a declarat Gift Trapence, director al Centrului pentru Dezvoltarea Oamenilor, din Malawi.

Din cauza legilor stricte, homosexualilor din Africa bolnavi de SIDA le este frica sa ceara sprijin si tratament, iar in Malawi aproximativ 1 milion de oameni, adica 12% din populatie traiesc cu virusul HIV.

Pe continentul african, homosexualitatea este ilegala in 37 de tari. In Uganda se analizeaza un proiect de lege conform caruia homosexualii ar putea fi condamnati pe viata, iar recidivistii ar fi executati. Chiar si in Africa de Sud, singura tara de pe continent care recunoaste drepturile homosexualilor, lesbienele sunt violate in masa.

Sursa: LasVegasSun
Sursa foto: LGF

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.