Un gel vaginal injumatateste riscul de infectare cu HIV

Scris de

gel anti-HIVUn gel vaginal scade pericolul contractarii virusului HIV de la partenerii infestati. Gelul contine tenofovir, medicament ce are un efect puternic asupra virusului.

Experimentul ce a avut loc in Africa de Sud arata o scadere a ratei infectiei cu 50% in randul femeilor. Gelul s-a dovedit a fi sigur si admisibil, daca este folosit intr-un interval de pana la 12 ore inainte de actul sexual, precum si pana la 12 ore dupa. Acesta poate fi folosit de catre femeile cu varste cuprinse intre 18-40 de ani.

Cercetatorii afirma ca femeile care au folosit gelul pe o perioada de un an, au aratat o diminuare a aparitiei herpesilor genitali. Aceasta infectie cu transmitere sexuala creste, de asemenea, riscul infectiei cu HIV.

Daca rezultatele sunt confirmate, va fi pentru prima data cand un gel microbicidal se dovedeste a fi eficient in combaterea infectiei cu HIV.

Sursa: BBC
Sursa foto: BBC

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.