Wikileaks a publicat toate cele 250.000 de documente diplomatice ale SUA

Scris de

Dupa disputa cu The Guardian, Wikileaks a publicat toate cele 250.000 de documente diplomatice ale SUA in varianta needitata.

O parte dintre aceste documente au mai fost publicate in diferite ziare cu care Wikileaks a colaborat, dar in varianta editata, unde nu erau precizate nume si alte date cu caracter personal pentru a nu pune pe nimeni in pericol.

Toate cele 250.000 de documentele au aparut in noaptea de joi spre vineri, de data aceasta needitate. Aceasta versiune contine toate numele persoanelor implicate si alte date cu caracter personal.

Motivul acestui demers ar putea fi sondajul realizat joi pe Twitter unde aproape un milion de persoane intrebate daca ar trebui sa publice documentele au raspuns “da” .

Un alt motiv este afirmatia revistei germane Freitag conform careia versiunile needitate ale documentelor ar fi fost disponibile pe internet inca de saptamana trecuta si totodata usor de decriptat.

Autor: Mirela Coca

Sursa: Le Monde
Sursa foto: IBN Live

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.