Barbatii fericiti in casnicie nu fac infarct

Scris de

Barbatii fericiti in casnicie nu fac infarctInca un studiu efectuat pe partea masculina a demonstrat ca burlacia sau casniciile nefericite cresc cu 64% riscul de a suferi un infarct. Spre deosebire de barbatii care si-au intemeiat o familie fericita, acestia sunt mult mai expusi problemelor de inima sau diabetului.

Cercetatorii s-au declarat uimiti de efectul pe care viata linistita de familie il are asupra sanatatii sotilor. Studiul a fost realizat pe 10.059 de functionari publici si consilieri care au mai participat la un sondaj pe probleme de inima in 1963. Acestia au fost supusi unui chestionar referitor la viata de familie, iar in 1997 s-au consultat documente si certificate de deces ale respondentilor.

Concluziile au demonstrat existenta unei legaturi intre cei care au declarat ca sunt singuri sau nefericiti alaturi de sotiile lor si cauza decesului. Cei mai multi au suferit un infarct. Cercetatorii vor sa intreprinda acum si un studiu care sa vizeze raportul dintre fericirea in dragoste si problemele cardiace la femei.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: injuryboard.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.