Bijuterii despre viata, sentimente si realitatea urbana

Scris de

Bijuteriile vorbesc. Cele vintage transmit parca viata si eleganta persoanei care le-a purtat. Ne imaginam fel si fel de scenarii si povesti cu o anumita bijuterie ca piesa centrala: de la cine a fost primita, in ce ocazii a fost purtata si admirata.

Bijuteriile de designer vorbesc si ele. Despre viata de zi cu zi, sentimentele si emotiile oamenilor. Intr-un cuvant despre realitate.

Mihaela Zvinca a inceput designul de bijuterii in 2002, cand a participat la un concurs organizat de Doina Levintza, intitulat “Tineri Designeri”. Aprecierile si premiile au determinat-o sa inceapa o afacere in acest sens in 2005, dupa ce a terminat facultatea. Insa pasiunea pentru ceea ce inseamna frumusete prin creatie a existat inca din copilarie, cand a inceput sa studieze Arta la 12 ani, urmand apoi Arta Decorativa 2 ani mai tarziu. In facultate a continuat tot cu ceea ce ii facea placere, Arta Sacra in cadrul Facultatii de Teologie, invatand tehnici pe care le intrebuinteaza in business-ul sau.

Versatilitatea este importanta in alegerea materialelor, deoarece ii ofera Mihaelei posibilitatea de a experimenta cu diverse tehnici. Foloseste materiale reciclabile, asigurand astfel o continuitate si o transformare a materiei. “Prefer aluminiul, pielea, pe care o imprim in atelierul meu, lemnul imprimat sau nu, dantela, hartie, rasini”.

Experimentand, incercand, poate chiar si gresind uneori, Mihaela Zvinca si-a descoperit propriul mod de a comunica cu oamenii. “Cand am inceput sa lucrez in domeniul acesta, am investit foarte mult timp si bani in experiment. Nu imi doream sa lucrez in tehnici traditionale, iar asta presupunea sa imi gasesc propriul limbaj”.

Aluziile sunt permanente in creatiile sale. Pandantivele pe care scrie mare hope (speranta) iti amintesc de acest sentiment in momentele dificile, brosele cu doua chipuri feminine te duc cu gandul la o fiinta draga din viata ta. “Folosesc mult colajul cu figuri umane, cu parti ale corpului (ochi, guri, maini), pentru ca acestea au o mare putere de sugestie”.

Fotografia, icoana bizantina sunt folosite ca surse de inspiratie alaturi de tot ceea ce inseamna punk, retro, rock. “Sursele mele de inspiratie sunt moda retro, moda rock, moda punk, arta pop, afisul de cinema. Incerc sa tin cont de tendintele din moda, dar in acelasi timp sa dau un aer retro chic accesoriilor pe care le fac”.

Colaborarile cu designeri precum Irina Marinescu, Denis Predescu sau Ami Lungu i-au asigurat un statut bine meritat la noi in tara. Peste hotare a lucrat cu designerul francez Alexis T, adept al modei in stil punk, “cu care mi-a facut mare placere sa colaborez pentru doua prezentari in Paris”.

Clientele brandului Zvinca sunt femei cochete si nonconformiste, cu o pasiune pentru lucrurile noi si interesante, femei care vor sa se exprime prin ceea ce poarta. “M-a interesat ca cei care devin clientii mei sau admiratorii muncii mele sa ma gaseasca pentru ca sunt interesati de bijuterie contemporana romaneasca”. Din acest motiv reclama artificiala nu este o optiune.

Anul trecut a fost un moment de cumpana in business-ul sau. “Vanzarile au scazut drastic si am fost nevoita sa ma orientez aproape exclusiv pe bijuterie de serie care implica costuri mult mai mici. Produsele de serie sunt mai accesibile si aceasta masura a facut sa nu renunt la aceasta activitate”.

Cu momente bune sau grele, Zvinca este un brand cunoscut si diferit de ceea ce fac multi altii, dar in acelasi timp o activitate inca noua in Romania. Mihaela nu este o mare amatoare de targuri de profil, dar magazinul online va asteapta pentru o calatorie plina de originalitate si inventivitate.

Sursa: Renne
Sursa foto: Mihaela Zvinca Blog

Etichete: , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. oana says:

    am intrat pe blogul Mihaelei Zvinca. foarte inedite si ff frumoase bijuteriile!

  2. Jorj says:

    am intrat la expozitiile lui Zvinca, la targuri Autor si celelalte. imi place calitatea detaliului. colectiile Ei sunt multe, de diferite inspiratii, si intotdeauna se observa unitatea bijuteriei, echilibrul intre ce arata si ce exprima. lucrurile facute de Ea imi par tari in tot ce ar putea insemna tare 🙂 She rocks

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.