Bogatanii rusi isi construiesc buncare de teama apocalipsei

Scris de

Terorismul e bun pentru constructorii de buncare, dar apocalipsa e si mai buna pentru afacere…

O dovedesc din plin rusii. Danila Andreyev a inceput sa construiasca “camere de panica” acum 3 ani, cand frica de atentate teroriste si disputele comerciale violente au creat cerere in Rusia. Acum el vinde “buncare de supravietuire” pentru vreo 400.000 de dolari bucata pentru a face un ban cinstit din temerile legate de teoriile sfarsitului lumii in 21 decembrie 2012.
“Eu insumi nu cred aceste scenarii cu sfarsitul zilelor”, spune Andreyev, 31 de ani. Compania sa, Spetsgeoproekt, construieste 15 buncare in locatii ascunse din Rusia in acest moment. Oferta variaza de la buncarele de 35 pana la 90 de metri patrati iar mentenanta unitatii, inclusiv sistemul de aerisire costa 2.500 de dolari anual. Designul este sovietic din anii ’70, adaptat la tehnologiile moderne. Regiunile crezute a fi ferite de un potop universal sunt muntii Altai, din sudul Siberiei, intr-o regiune dintre Rusia, China, Mongolia si Kazahstan.

…si versiunea americana

Northwest Shelter Systems, o companie din Sandpoint, Idaho (SUA) care e specializata in realizarea de constructii care sa reziste la atacuri nucleare si-a vazut solicitarile din partea potentialilor clienti urcand cu 60% de la cutremurul japonez din martie, spune vicepresedintele Allen Thompson.
Vivos Group, o companie din California al carui site prezinta un meteorit lovind Pamantul si care realizeaza buncare, spune ca cererile au crescut de 10 ori de la dezastrul japonez. Un loc la acoperamantul secret Vivos din Europa costa 25.000 de euro de persoana.

Adevarul e prost ala care nu profita de prostia celorlalti …

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: www.onthegotours.com

Etichete: , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.