Cele mai mari 6 colectii de ganganii din lume

Scris de

Cele mai mari 6 colectii de ganganii din lume 7Multora le dau fiori reci. Insectele sunt insa supravietuitori supremi, extrem de bine adaptati la mediu. Traiesc in unele dintre cele mai ostile medii de pe Terra, sunt foarte rezistente la radiatii si la poluare. Se spune ca in cazul unui holocaust nuclear gandacii ar fii printre ultimii supravietuitori. Eu l-as adauga aici si pe Chuck Norris…

Sunt cunoscute peste 1,3 milioane de specii de insecte. Acestea insumeaza mai mult de jumatate din speciile de vietati cunoscute pe planeta. Mai jos va prezentam cele mai mari colectii de ganganii din lume. Atentie insa, colectiile pe care vi le prezentam mai jos nu includ numai insecte (care sunt vietati cu sase picioare), ci si arahnide (cu 8 picioare – paianjenii), miriapode (perechi multiple de picioare) si crustacee.

US National Entomological Collection1. Colectia Muzeului National de Istorie Naturala Smithsonian (SUA)

EsteĀ  cea mai mare colectie din lume si cuprinde aproximativ 35 de milioane de specii de insecte si arahnide. Aici pot fi vazute exemplare din aproximativ 60% din speciile de insecte existente pe Terra. Majoritatea exemplarelor sunt pastrate uscate. Exista insa si specii, precum unele de paianjeni, care sunt pastrate in alcool.

Vietatile din colectie sunt aranjate alfabetic dupa nume. Majoritatea exemplarelor sunt pastrate la Muzeul National de Istorie Naturala din Washington, insa o parte sunt studiate la facilitatile de cercetare din Maryland.

Cele mai mari sase colectii de ganganii din lume 12. Muzeul de Istorie Naturala din Londra (Marea Britanie)

Include peste 28 de milioane de exemplare de insecte, arahnide si miriapode, asezate in 140.000 de insectare. Colectia este intretinuta si cercetata de o echipa de circa 100 de oameni.

Aceasta este a doua expozitie ca marime din lume, dupa cea a Smithsonian. Multe dintre specimene au o valoare uriasa deoarece au fost colectate chiar de catre parintele teoriei evolutioniste, Charles Darwin, in calatoria sa in jurul lumii.

Cele mai mari sase colectii de ganganii din lume 23. Colectia Universitatii Cornell (SUA)

Aici a fost infiintat primul departament de entomologie (stiinta care se ocupa cu studiul insectelor) din SUA. Primele specimene, circa 20.000, au fost donate universitatii in 1870 de catre Herbert Smith, colectionar pentru muzeele britanice. Acum colectia include circa 7 milioane de insecte.

Universitatea intreprinde frecvent expeditii in zone precum Africa, America de Sud sau China pentru a mari numarul de specii din colectie.

Cele mai mari sase colectii de ganganii din lume 34. Colectia Universitatii din Florida (SUA)

Aici se gasesc peste 6 milioane de exemplare de fluturi si molii. Universitatea din Florida este cel mai mare colector de lepidoptere (fluturi si molii) din lume. In expozitie sunt incluse si multe specii considerate disparute.

Unul dintre punctele de atractie ale muzeului este expozitia de fluturi din padurea tropicala – Butterfly Rainforest. Acesta este singura prezentare la care intrarea trebuie platita.

Cele mai mari sase colectii de ganganii din lume 65. Colectia Muzeului Victoria (Australia)

Include aproape 3 milioane de specii, pastrate atat uscate cat si in etanol.

Este specializata pe fauna din sud-estul Australiei dar contine si specimene colectate din restul lumii. Circa 600.000 de exemplare sunt insecte acvatice.

Pe langa insecte, entuziastii pot gasi aici si circa 50.000 de specimene de paianjeni, capusi, scorpioni si miriapode.

Cele mai mari sase colectii de ganganii din lume 56. Colectia Hymenoptera a statului Bavaria (Germania)

Localizata in Munchen, colectia include peste 2 milioane de exemplare din ordinul Hymenoptera (fluturi, albine, viespii si furnici), asezate in 10.000 de insectare. Incinta in care sunt pastrate insectele, cu o spuprafata de 200 de metri patrati, este asezata la subsol si nu are geamuri.

Temperatura este pastrata la 20 de grade Celsius iar umiditatea la 45%. Insectele din colectie au fost stranse pe o perioada de peste doua secole. Chiar si cele mai vechi specimene sunt intr-o stare perfecta.

Etichete: , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.