Cum a drogat CIA mii de oameni fara acordul lor

Scris de

SUA a declasificat documentele referitoare la programul de control al mintii MK-ULTRA, derulat de CIA in timpul Razboiului Rece pe mii de oameni folositi drept cobai, fara ca acestia sa stie.

Documentul de 17 pagini .pdf a fost pregatit in 1977 de catre Departamentul Apararii si a fost dat publicitatii in 6 mai acest an in baza unei solicitari. Cele mai multe detalii despre program au fost cuprinse in documente mai vechi ale CIA. Hulita agentie a folosit droguri halucinogenice.
Finantat initiat de Marina americana, proiectul dores studierea creierului. Cand cercetatorii si-au dat seama ca o lovitura in cap produce amnezie, au dorit sa repete rezultatul fara a exista o drama fizica. Dupa care proiectul a fost transferat la CIA deoarece implica experimente pe oameni care nu puteau fi justificate in mod terapeutic.

Alte programe tinteau controlul mintii. La Laboratoarele Edgewood se faceau experimente care sa “scoata din uz” prizonieri si militari. Fara aprobare, bineinteles. Un alt studiu dorea cercetarea efectelor dopaminei. Dar imediat dupa pornire a fost extins si la ibogaina (un halucinogen) si alte cateva medicamente astfel incat sa afecteze sistemul nervos al unui om pentru a-i schimba comportamentul.

In alta parte, Marina a obtinut heroina si marijuana pentru a face prizonierii sa isi “toarne” camarazii. Testele au decurs pe 14 oameni.
Un raport din 1994 al Oficiului General Contabil din SUA arata ca oficiali din Pentagon au lucrat cu CIA si au drogat mii de militari cu LSD si alte droguri. Armata americana a dorit si ea sa confectioneze arme halucinogenice, conform psihiatrului James Ketchum, martor la evenimente.
Anul trecut un grup de veterani americani a dat in judecata CIA pentru bolile si traumele cauzate de programul MK-ULTRA. Ei au acuzat folosirea de gaz care afecta nervii, psihochimicale si implanturi pe creier.

Sursa: Wired
Sursa foto: visibility911.com

Etichete: , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.