Cum sa faci bani din apa de ploaie

Scris de

O companie elvetiana, pe numele ei Meteo Systems, va castiga bani frumosi in Abu Dhabi pentru un sistem controversat de modificare a climei, despre care pretinde ca e responsabil pentru zeci de ploi aduse in desert vara trecuta.

Daca sistemele traditionale de modificat clima se concentrau pe utilizarea norilor naturali si “insamantarea” acestora pentru a produce precipitatii, Meteo Systems vrea sa creeze nori. Tehnologia companiei se numeste “WEATHERTEC”.
Sistemul include turnuri de 10 metri incarcate electric care sa traga in aer ioni negativi. Acestia s-ar lega de particulele solide sau lichide si le accelereaza abilitatea de a forma nori si precipitatii. Si cica ar fi provocat 52 de ploi in desert. Proiectul costa 11 milioane de dolari.

Primele cercetari legate de ionizare le-a facut Nikola Tesla in 1890.
Institutul Max Planck pentru Meteorologie leaga precipitatiile din desert de tiparele neuzuale ale furtunilor din Orientul Mijlociu. Adica de furtunile care au facut inundatii catastrofice in Pakistan vara trecuta.
Ce spun cercetatorii? “In ceea ce ma priveste, nu cred. Nu exista nicio baza stiintifica pentru asta; fizica n-o suporta”, spune Roelof Bruintjes, care conduce programele internationale de modificare a vremii la National Center for Atmospheric Research.
Un raport al Organizatiei Mondiale a Meteorologiei (World Meteorological Organization -nr) a ONU spune negru pe alb: “Rotatia Pamantului, energia Soarelui si umiditatea oceanelor cauzeaza aceste lucruri (ploaia-nr). Nimeni dintre noi nu poate schimba asta si e chiar bine, pentru ca daca am face-o am strica-o”.
De partea cealalta elvetienii spun ca cercetatorii n-au prezis nici macar o ploaie in zona.

Adica arabii dau bani pe Apa Sambetei

Sursa: National Geographic
Sursa foto: www.impactlab.net

Etichete: , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.