Edenul lipseste desi avem coordonate exacte

Scris de

Un sfert din populatia Globului este crestina. Sentimentele entuziaste i-au manat pe oameni sa faca tot felul de lucruri, de la cele mai josnice la cele mai marete. Anumiti autori s-au apucat insa, sa gaseasca erorile stiintifice din Biblie.
garden_of_eden

Unul dintr ei este Leo Taxil, a carui „Biblie hazlie”, scrisa acum 100 de ani, nu mai e asa hazlie dupa ce iti arata ceea ce evreii si crestinii au sustinut ca litera de lege timp de milenii iar acum s-a dovedit fals. Oare pana unde se va ajunge cu falsitatile?

Edenul cu coordonate exacte si heruvimi la poarta nu e de gasit
Descrierea biblica spune ca Edenul e inconjurat de un fluviu cu 4 brate: Fison, Tigru, Eufrat si Ghibon. (Facerea, II, 8, 10―14). Tigrul si Eufratul se gasesc in Mesopotamia iar Fisonul este raul Faz, din Armenia, denumit mai târziu Araks. Localizarea Ghihonului este si ea simpla. “Acesta ― spune Biblia ― inconjura tot tinutul Cus”. Potrivit Bibliei, tinutul lui Cus, sau Cush este Etiopia. Astfel, fluviul este Nilul. Edenul ar fi astfel tot Orientul Apropiat, din Sudan si Egipt pana in Irak si Iran. Tot aici se vede ca babilonienii nu se trag din etiopieni, Cus fiind in Facerea fiul lui Ham si tatal lui Nimrod. Or Nimrod a fost rege babilonian care a existat in realitate.

Unul dintre principalele mituri din Biblie era cel ca ploaia cadea din rezervorul din cer
Geneza mentioneaza „taria” si apa de „deasupra” si de „dedesubtul” tariei. Oamenii credeau ca de partea cealalta a tariei se afla un urias rezervor de apa, al carui fund este cerul si ca ploaia vine de acolo. Alt mit spulberat de stiinta este existenta diminetii si serii, dar stele nu existau. „Si a fost seara, si a fost dimineata: ziua a treia” (Facerea, I, 12―13). Soarele a fost creat insa mult mai tarziu. Astronomia arata ca o planeta nu se formeaza decat dupa steaua din sistemul sau solar

Nu exista serpi vorbitori
Sarpele a corupt-o pe Eva sa muste din fructul cunoasterii Binelui si Raului. Nicaieri in Biblie nu se spune ca e Satana/Lucifer. Asta e doar interpretarea. In Orient animalele vorbitoare erau foarte raspandite in mitologii.
Tot de aici, marul nu e Pomul Cunoasterii. Expresia „marul lui Adam” vine de la legenda ca Adam s-a inecat cu marul pe care il musca. Pomul Cunoasterii care n-are nume in Facerea, dar a fost facut mar. Dar marul e un pom ca oricare.

Nu exista oameni care sa traiasca 900 de ani
Adam a trait 930 de ani, Set 912, Enos alti 905, Chenan 910, Lameh 777. Ca sa existe o explicatie logica, credinciosii au spus ca acesti ani sunt ani lunari, caci pe acea vreme timpul se masura si cu Luna, ceea ce i-ar da lui Matusalem doar 80 de ani. Avraam a murit “la batrinete fericite, batrin si satul de zile”, la virsta de 175 de ani (Facerea, XXV, 7―8). Daca am imparti acesti ani dupa perioadele de revolutie ale Lunii, ar rezulta ca Avraam a trait numai 14 ani si 7 luni. Enos, Chenan si Mahalaleel au avut primii fii la virsta de 90, 70 si, respectiv, 65 de ani. Daca se imparte dupa revolutia Lunii, ar trebui sa admitem ca acestia au avut copii la vârsta de 7 ani si jumatate, 5 ani si 10 luni si, respectiv, 5 ani si 5 luni. Iar Nahor care a avut urmasi la virsta de 29 de ani, inseamna ca i-a conceput 2 ani si 5 luni cind i s-a nascut primul fiu?

Lucifer este planeta Venus
Descrierea lui Isaia despre caderea lui Lucifer este de fapt o metafora despre Venus
“Insa domnul se va indura de Iacob ― exclama Isaia ― si va alege inca o data pe Izrail, pe care il va statornici in patria lui… Tu vei cinta cintecul acesta de ocara impotriva imparatului Babilonului si vei zice: «Cum s-a sfirsit cu tiranul si cum s-a curmat cu chinul nostru?». Domnul a sfarimat toiagul celor faradelege si sceptrul stapinitorilor…
Cum ai cazut tu din ceruri, stea stralucitoare, fiu al revarsatului zorilor? Ai fost doborit la pamint, tu care asterneai la pamint toate neamurile?”
(Isaia, XIV, 1,4,5,12,19, 20). Nu este vorba de altceva decat planeta Venus, planeta zorilor diminetii, adorata de babilonieni. In latina Lucifer inseamna lux fero, adica aducatorul de Lumina. Toata fraza este o metafora prin care Isaia infiereaza cu manie patriotica pe imparatul Babilonului Nabuchodonosor si ii prezice caderea.

Dumnezeu e la plural
Toata lumea invata la religie despre un singur Dumnezeu. Insa in ebraica, termenul Elohim, care apare in Facerea este un plural. Asadar Dumnezei.

Mai multe aici.

Sursa: Renne.ro

Etichete: , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Silvia Radu says:

    Asta dovedeste de la ce fel de oameni au pornit relatarile biblice. De ce crezi ca Iisus a ales sa converteasca oamenii de la sat, si a evitat orasele? Ca aia nu aveau niciun sens in viata. Cehia, de ex, era tara cu cei mai inteligenti oameni in sec. XIV, iar ei nu aveau si nu credeau in biserica. Oare de ce?

  2. […] Cum exista in lume cam doua miliarde de crestini care au fel de fel de explicatii bilbice pentru orice, de cele mai multe ori contrazicandu-se intre ei, m-am gandit sa aduc o continuare listei de lucruri evident false din Biblie. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.