Fotografie rara: radiografie facuta unui caine de razboi ranit

Scris de

Unii dintre cei mai bravi si loiali soldati din Al Doilea Razboi Mondial se deplasau pe patru picioare. Este vorba de cainii da razboi (War Dogs), folositi pentru paza bazelor militare, recunoastere, depistarea inamicilor dar si in lupta propriuzisa. In imagini apare un caine soldat, ranit grav de un lunetist japonez pe Insula Bougainville din Papua Noua Guinee, caruia i se face o radiografie. In cele din urma animalul a murit din cauza ranilor.

Fotografia face parte din expozitia “Loyal Force: Animals at War”, care se va deschide la National World War II Museum din New Orleans pe 22 iulie si va tine pana pe 7 septembrie.

Meritele animalelor in marele razboi sunt de netagaduit. Este cunoscut cazul unui doberman care a semnalizat din timp tentativa japonezilor de a ataca prin surprindere o tabara americana din Guam.

Pe langa caini, Aliatii au folosit si cai, porumbei calatori sau delfini in Al Doilea Razboi Mondial. Pe frontul european majoritatea resurselor erau carate cu cai in zonele muntoase, greu accesibile vehiculelor.

Sursa: Discovery News

Etichete: , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.