Interviu cu Isabel Aguilera, una din cele mai influente femei din lume

Scris de

viagra for sale without a prescription

“Femeile trebuie sa munceasca mai mult pentru ca traiesc mai mult decat barbatii”, “Orasele vor deveni noile tari”,“Omenirea practic arunca apa la toaleta”, “O sticla de apa va costa 5-6 euro la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016”, “Transportul in marile orase va deveni o problema infernala” , “Trebuie sa consumam mai putin si sa producem verde mai mult”.

Acestea sunt doar cateva idei enuntate de Isabel Aguilera, unul dintre cei mai puternici 25 de executivi europeni, potrivit Financial Times si nominalizata drept unul dintre cei mai influenti 50 de manageri din lume de revista Fortune, intr-un interviu in exclusivitate pentru Renne.

Fost director al Google Spania si Portugalia, fost presedinte al General Electric Spania si fost director executiv Dell pentru Italia, Spania si Portugalia, Isabel conduce acum Indra Sistemas, un conglomerat IT spaniol si isi dezvolta propria afacere pe internet, despre care nu vrea sa ne spuna prea multe.

Isabel a fost una dintre cele mai electrice prezente la forumul LeaderSHE, desfasurat in zilele de 7 si 8 aprilie la Viena. “Mancati, dar in timp ce mancati nu uitati sa ganditi”, “Cand plecati dimineata la munca nu uitati sa va luati motivatia la voi”, “Echipa mea este mult mai buna ca mine”, “Nu sunt perfecta nici ca mama, nici ca sotie si nici ca director de companie”, au fost frazele care au scurtcircuitat creierele participantilor, astfel incat sa ramana cu mancarea in gura ca sa rumege ideile.

Profitul e numele jocului

Plina de viata si gesticuland larg, Aguilera a spus in discursul ei ca femeile “trebuie sa ceara sanse egale, nu cai mai usoare, paralele sau in plus” pentru a ajunge in pozitii de conducere in companii si administratie. “Exista o singura retea (networking) la care trebuie sa ne conectam”. Despre afaceri si munca: “profitul este numele jocului si banii sunt tinta si trebuie sa faci cat mai multi”.

Rep: Ati spus ca profitul este numele jocului. Cum vedeti retragerea Google din China? Pentru ca Google a anuntat ca unele lucruri nu trebuie facute in numele profitului.

Isabel Aguilera: Google a redirectionat site-ul catre Hong Kong. Mai mult nu stiu. S-au mutat si asteapta.

Rep: Cum promovati femeile in compania dumneavoastra? Este numarul peste media europeana?

Isabel Aguilera: In firma mea suntem doua femei, procentul e 100%, deci mult peste medie. (Rade) Politic eu sprijin sistemul de cote. Societatea si votantii sunt 50-50% si trebuie folosit sistemul de cote pentru ca femeile sa aiba reprezentativitate. Dar in sectorul privat trebuie ca cel mai bun sa castige. Dar trebuie vazuta o evolutie (adica numarul de femei in conducerea companiilor – n.r.), altfel imi pun problema ca ceva e gresit.

Rep: De ce?

Isabel Aguilera: Femeile trebuie sa munceasca din prima zi, pentru ca femeile mor mai tarziu decat barbatii, dupa cum arata statisticile privind speranta de viata. Nu ne ajuta doar pe noi, ci va ajuta si pe voi. Asta le face o problema la fel de grava ca energia sau mediul. Bine, am putea sa le omoram pe toate … (imi da o palma peste umar).

Rep: Cum vedeti prioritatile omenirii?

Isabel Aguilera: Orasele vor deveni noile tari. Acum orasele mari se maresc iar cele mici se micsoreaza si dispar. Transportul va deveni o problema infernala. Energia este o problema ca si apa. Trebuie sa folosim mai putine resurse si sa producem verde mai mult.

Aruncam apa la toaleta

Rep: De ce apa?

Isabel Aguilera: Apa va fi cea mai mare problema a umanitatii. Costul apei e urias. Literal noi aruncam apa la toaleta. Trebuie sa o reutilizam, picatura cu picatura apa cu care ne spalam. Cat crezi ca va costa o sticla de apa la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016?

Rep: Am dat 3 euro pe apa anul trecut in Malta.

Isabel Aguilera: Ti s-ar parea mult sa ajunga 5-6 euro la Rio?

Rep: Da, pentru ca Brazilia are foarte multa apa…

Isabel Aguilera: Si probabil si asa scumpa o vom plati de doua ori pentru ca va fi si subventionata de cineva…

Rep: Si celelalte prioritati?

Isabel Aguilera: Sistemul de sanatate prin cercetare. Merita incercat sa gasesti in creier posibilitatea a vindeca diverse boli, de a opri cancerul. Se pot face atat de multe doar pentru a preveni si nu a trata.

Noi, latinii, ne vaitam cand dam gres

Rep: Cum vedeti afacerile?

Isabel Aguilera: Niciodata nu suntem siguri pana nu incercam. In SUA dai faliment cu o idee si apoi scrii o carte in care spui “Nu fa asta…” si apoi tii discursuri si faci bani de pe urma greselii. Noi, in tarile latine, si la noi in Spania, si voi in Romania, cand gresim ne vaitam ca vai viata noastra s-a terminat (se ia cu mainile de cap si il misca lateral stanga-dreapta)… Poate e din cauza ca suntem cea mai veche civilizatie…

Rep: E ceva important ce nu ne-ati spus?

Isabel Aguilera: Da, sunt arhitect.

Am fi avut si un fisier video cu inregistrarea discursului sau, dar Isabel nu a autorizat folosirea materialului.

Sursa: RENNE
Sursa foto: www.bigspeak.com

Etichete: , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.