Iranul are 19 rachete nord-coreene cu raza lunga de actiune

Scris de

Iranul a a obtinut 19 rachete avansate din Coreea de Nord, dand natiunii islamice capabicitatea de a ataca Moscova sau orase din Vestul Europei, potrivit documentelor facute publice de WikiLeaks si citate de Bloomberg.

Rachetele nord-coreene BM-25 se bazeaza pe designul mai vechilor rachete ruse R-27. Documentele arata ca in 2008 Arabia Saudita presa SUA in 2008 sa atace Iranul pentru a opri statul din tentativa de a obtine arme nucleare.
Administratia Obama a obtinut sprijinul ONU pentru sanctiuni impotriva Iranului si va vira arme Arabiei Saudite in valoare de 60 de miliarde de dolari in urmatorii 10 ani.
La fel, regele Hamad bin Isa Al Khalifa al Bahrainului a cerut atacarea Iranului in 4 noiembrie 2009 intr-o convorbire cu generalul american David Petraeus. Hamad spune in documente ca “pericolul de a-l lasa (Iranul sa-si continue programul) este mai mare decat acela de a-l opri”, potrivit The Guardian.
Bahrain este baza flotei a 5-a americane iar tara a fost de acord ca NATO sa amplaseze pe teritoriul sau un sistem de supraveghere aeriana a Iranului.

De asemenea, oficiali israelieni spuneau in 18 noiembrie 2009 ca 2010 va fi un “an critic” pentru programul nuclear iranian si a capabilitatii Israelului de a ataca facilitatile militare ale Teheranului.
Atunci partile au discutat si despre furnizarea de catre SUA pentru Israel a 28 de bombe capabile de a distruge buncare.

Un analist de 22 de ani al serviciilor secrete ale Armatei SUA, pe nume Bradley Manning, a fost arestat in iunie si a fost acuzat ca a transmis informatii clasificate.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: scrapetv.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.