Japonia vrea sa isi construiasca propriul avion invizibil

Scris de

Dupa ce SUA au refuzat sa-i vanda avioane F-22 Raptor si dupa aparitia unui misterios prototip dezvoltat de China, Japonia a decis sa isi dezvolte propriul avion invizibil.

Lt Gen. Hideyuki Yoshioka a anuntat ca primele teste cu aeronava vor incepe in doar trei ani, ceea ce este o surpriza completa pentru restul lumii. Japonia a pompat 473 de milioane de dolari din 2009 pentru proiect.

Pe langa SUA, atat SUA cat si Rusia au turnat gramezi de bani si resurse pentru a rivaliza designul si tehnologia americane.

Modelul Chengdu J-20 a facut primele zboruri in ianuarie iar avansatul Sukhoi T-50 e functional de un an. Or, acestea ar putea altera balanta puterii in regiune, asa ca Japonia nu-si permite sa nu aibe.
Relatii dintre China si Taiwan pe de o parte si cele doua Corei pe de alta parte sunt motive destul de serioase pentru a avea propriul jet invizibil.

Sursa: PopSci
Sursa foto: PopSci

Etichete: , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.