Love & Peace: Top 5 destinatii hippie

Scris de

Anii ’60 poate ca au trecut, insa hipiotii nu. Imbratisand pacea, dragostea si calatoriile, hipotii au avut o influenta foarte mare asupra culturii si viziunii contemporane.

Ei inca mai traiesc in comunitati restranse, in diferite parti ale lumii, practicand ideile in care cred cu profunzime si insufletind anii pe care ei s-au luptat sa ii mentina in viata.

Dar care sunt locurile in care ei isi etaleaza ideile, culorile vii si stilul de viata?

5. Goa, India

Locul original de evadare al hipiotilor, aceasta enclava portugheza din sud-vestul Indiei a fost descoperita in anii ’60, fiind “navalita” de turisti inca de atunci.

Goa este inca una din destinatiile in care hipiotii se aduna, bucurandu-se de soare si de amalgamul de culturi.  Este, de asemenea, si locul nasterii genului de muzica “goa trance”.  Plajele Anguna si Vagator sunt locurile  in care ei se instaleaza, pentru a organiza petreceri nocturnale.

O vizita in acest loc va intari ideea ca hipiotii inca nu au disparut. Ei doar isi fac bagajele si se duc inspre Goa!

4. Panajachel, Guatemala

Pe taramurile lacului Atitlan, se intinde unul din orasele hipiote din America Centrala. Infloritoarea cultura indigena constituie principala atractie, superbul peisaj din jurul lacului sustinand aceasta teorie.

Panajachel sau, simplu, “Pana”, este locul in care adeptii old school se imbraca in vesmante mayane si servesc bere la barurile exotice, special amenajate pentru hipiotii dornici de distractie in mijlocul preaiubitei naturi cu… cantitati de marijuana pana la refuz!

3. Chefchaouen, Maroc

Cu un nume atat de exotic precum acesta, nu e de mirare ca hipotii au gasit acest loc atat de captivant. Spre norocul lor, Chefchaouen inca dispune de aura linistita pe care ei au creat-o de-a lungul timpului.

Orasul frumos colorat in nuante calde de albastru, avand muntii Rif drept fundal, si-a dezvoltat o reputatie de paradis al artizanilor. Comerciantii de marijuana sunt si ei prezenti mai peste tot, uneori fiind chiar instsitenti. Toate acestea constituie atractiile principale, care aduna, inevitabil, mari grupari de hipioti, dornici de distractie.

2. Vancouver, Canada

Poate ca San Francisco primeste, in general, toata atentia cand vine vorba de miscarile hippie, insa Vancouver are sarmul sau propriu. Mai mult, un oras cu cele mai liberale politici atunci cand vine vorba de marijuana si cu o vibratie multiculturala disctincta merita sa fie pe lista!

In acest loc domneste nostalgia anilor ’70, la asta adaugandu-se si faptul ca este locul de bastina al organizatiei mondiale “Grennpeace”. Acum nu mai ramane decat sa discutam despre o noua revolutie: cea a pacii, iubirii pentru natura si libertate!

1. Kathmandu, Nepal

In aceasta incursiunea hipiota, Kathmandu a fost si va ramane destinatia de vis a fiecarui calator. Hipiotii din intreaga lume se opresc in acest regat magic, atrasi de dificultatea cu care ajung, dar si de costurile relativ reduse.

Bineinteles ca lucrurile s-au schimbat, fata de gloriosii ani ’60, insa Freak Street (Strada Ciudatilor) inca ademeneste mii de calatori. Hasisul poate fi gasit in cantitati aproape industriale, iar Himalaya este companionul de vis.

Cu alte cuvinte, you will be sooo high!

Sursa: Top Tenz
Sursa foto: Top Tenz

Etichete: , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. IOANA says:

    Pai daca imbratisau pacea,dragostea si calatoriile ce cauta cu droguri?Poate asta a facut sa nu poata impartasii din ideile lor cu convingere.

  2. Silvia Radu says:

    Da, ati putea sa intelegeti ca idea de marijuana nu este nociva… are o reputatie proasta din cauze politice si economice. Istoria marijuanei este complexa si, in mare parte, cu nuante divine. De unde porneste si ideea de pace si calmitate 🙂

  3. jon says:

    caut o romanca sa mearga cu mine ptin toate locurile hippie din lume eu nu consum droguri dar nu ma deranjeaza daca partenera o face, daca este asa ceva prin romania sa urmareasca scrierile mele si sa comunicam,multumesc.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.