Medicul lui Michael Jackson a fost gasit vinovat de omor involuntar

Scris de

Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, a fost gasit vinovat de catre Curtea superioara din Los Angeles, de uciderea involuntara a cantaretului.

In cea de-a doua zi a deliberarilor, cei 12 jurati ai Curtii superioare din Los Angeles au convenit, in unanimitate, ca doctorul Murray se face vinovat de “neglijenta criminala”, contribuind astfel la moartea brutala a celui care a fost supranumit „regele muzicii pop”. In timpul rechizitoriului, procurorul David Walgren a afirmat ca „probele din dosar” au fost „coplesitoare” si a aratat ca Murray a dat dovada de o „neglijenta criminala” privand lumea intreaga de un „geniu” si pe copii lui Michael Jackson de un „tata”.

Medicul a pledat nevinovat in fata acuzatiei ca i-ar fi administrat starului o doza fatala de propofol, un anestezic puternic care a provocat moartea cantaretului, pe 25 iunie 2009. De asemenea, Murray a preferat sa nu depuna marturie. Avocatii apararii au sustinut, pe parcursul procesului care a durat peste o luna, ca Jackson si-a administrat sigur doza fatala de propofol in dimineata zilei in care a murit.

Ed Chernoff, cel care l-a aparat pe medic, a facut tot posibilul sa convinga juriul ca Michael Jackson era dependent de sedative si analgezice, descriind vizitele regulate ale acestuiala dermatolog si eforturile sale disperate de a obtine propofol. De asemenea, avocatul lui Conrad Murray a afimat, in timpul pledoariei finale, ca medicul nu a fost decat „un peste mic” in toata aceasta afacere si ca martorii acuzarii s-au pus de acord si au fabricat toate piesele unei povesti care sa il incrimineze pe clientul sau.

Conrad Murry a parasit sala de judecata in catuse si a fost predat autoritatilor penitenciarului, care il vor tine in arest pana pe 29 noiembrie, data la care va fi pronuntata sentinta. Catalogand comportamentul “imprudent” al medicului drept un pericol pentru siguranta publica, judecatorul a sustinut ca “detentia acestuia este necesara” si a refuzat orice posibilitate de eliberare pe cautiune.

Omorul prin imprudenta nu este considerat o infractiune grava in dreptul din California, care prevede ca in astfel de cazuri doar jumatate din pedeapsa trebuie executata in puscarie. In plus, din cauza suprapopularii penitenciarelor, Conrad Murray ar putea fi eliberat dupa cateva luni. „Pentru ca l-au pus imediat in stare de arest, ceea ce a reprezentat cea mai mare surpriza a procesului, este posibil ca medicul sa primeasca o pedeapsa de trei sau patru ani. Insa eu as fi surprins ca peste un an Conrad Murray sa fie inca dupa gratii”, a declarat pentru Reuters, Stan Goldman, profesor la Loyola Law School.

Familia cantaretului a salutat verdictul dat de judecatorii din Los Angeles. “S-a facut dreptate. Michael este cu noi”, a declarat fratele artistului, Jermaine Jackson, la terminarea procesului, in timp ce sora acestuia, La Toya Jackson a postat pe contul ei Twitter mesajul „VICTORIE!!!!!”. Cu aceeasi bucurie au primit decizia si cele cateva sute de fani ai lui Michael Jackosn, care au dansat in fata tribunalului pe hiturile artistului.

Michael Jackson a fost gasit mort pe 25 iunie 2009, la resedinta sa din Los Angeles, cu aproape trei saptamani inainte de a incepe la Londra o serie de concerte prin care dorea sa-si relanseze cariera. Moartea sa a fost provocata de o supradoza de sedative si de propofol, utilizat, de obicei, in chirurgie.

Sursa: Le Monde
Sursa foto: The Edge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.