NASA da in judecata un astronaut

Scris de

NASA da in judecata un astronaut.NASA a dat in judecata un fost astronaut, pentru ca a scos la licitatie o camera de filmat folosita in timpul misiunii Apollo 14, cea de-a treia  care a dus oameni pe Luna.

Edgar Mitchell este al saselea om care a calcat pe Luna. El a folosit atunci un dispozitiv pentru a filma suprafata Lunii, iar acum este acuzat ca detine ilegal camera de filmat. In plus, acesta a incercat sa vanda dispozitivul la licitatie.

NASA a aflat ca Bonhams, o casa de licitatii britanica, a obtinut camera de la pilot. Valoarea dispozitivului ajuns pe Luna a fost estimata intre 60.000 si 80.000 de dolari.

Guvernul american sustine ca toate echipamentele folosite in timpul misiunilor NASA sunt proprietatea NASA, in afara cazului in care sunt cedate explicit unei alte parti, ceea ce nu s-a intamplat in cazul camerei de filmat din misiunea Apollo 14.

Nu exista niciun document care sa ateste ca dispozitivul i-a fost lasat lui Mitchell. In schimb, avocatul fostului astronaut spune ca managementul NASA ar fi aprobat cedarea dispozitivului in urma cu 40 de ani.

Mitchell a fost pilot in misiunea Apollo 14, sub comanda lui Alan Shepard. El s-a pensionat in 1972, iar acum se ocupa cu intretinerea unui site pe care vinde fotografii cu autografe.

Sursa: Daily Mail
Sursa foto: Pillow Astronaut

Etichete: , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.