Un fost calau nazist se bucura linistit de batranete

Scris de

Tabloidul britanic The Sun a publicat povestea unui fost calau nazist, de origine olandeza, din trupele SS care isi traieste linistit batranetea in orasul Ingolstadt din Germania. Condamnat la sfarsitul celui De-al Doilea Razboi Mondial la inchisoare pe viata in Olanda pentru 22 de crime comise, Klaas Faber (foto) a reusit sa fuga in 1952 in Germania. Acolo condamnarea sa nu a mai fost valabila din cauza unei legi promulgate de Adolf Hitler in 1938, care stipuleaza ca ofiterii SS au dreptul la cetatenie germana si nu pot fi condamnati pentru faptele comise. Actul normativ care protejeaza fostii ofiteri SS este singurul promovat de Hitler care, inexplicabil aproape, inca se mai aplica in statul vestic. Desi mai multe state vestice cer extradarea barbatului, Germania refuza.

Inainte de a iesi la pensie, Faber a lucrat la compania Audi. Astazi, barbatul de 88 de ani conduce un Volkswagen Golf cu care se duce linistit la piata. Mai mult, se pare ca nu regreta nimic din ceea ce a facut.

Sursa: USA TODAY
Sursa foto: The Sun

Etichete: , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.