Zece statistici surprinzatoare despre sex

Scris de

last-longer-during-sex-3Sally Law, comentator pe probleme de sex la LiveScience, pune cap la cap cateva dintre statisticile legate de sexualitatea umana.

Este vorba de cifre legate de marimea penisului, de varsta la la care oamenii isi pierd virginitatea sau de obiceiurile intr-un cuplu.

Apropos, stiati ca numai 29% dintre femei au orgasm la fiecare act sexual, in timp ce la barbati procentul este mult mai ridicat, de 75%?

10. Cati urmasi aveti?

Barbatii au un impuls bioligic care ii indeamna sa-si perpetueze genele. Se pare ca acest lucru este valabil si in cazul femeilor. Barbatul cu cei mai multi copii din istorie este un imparat marocan care a prasit 525 de fii si 342 de fiice. Se pare insa ca ulterior numarul de baieti pe care i-a adus pe lume a ajuns la 700. Femeia cu cei mai multi copii este o rusoaica, care, in secolul 18, a dat nastere la 69 de urmasi: 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleti si patru de cvadrupleti.

Sursa: “Why Evolution Is True”, de Jerry Coyne

9. Marimea conteaza?

Relaxati-va baieti! Orice ati vedea in filme, citi in carti, marimea nu conteaza cu adevarat. Lungimea medie a penisului unui american este de circa 15 centimetri. Daca marimea ar conta, multe femei americane ar fi acum in depresie.

Sursa: Kinsey Institute

8. Aveti nevoie de asistenta?

Aproximativ 5% dintre barbatii cu varsta de minim 40 de ani si pana la 25% dintre cei cu varsta de cel putin 65 de ani au disfunctii erectile.

Sursa: National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases

7. Cand v-ati pierdut virginitatea?

La barbatii pragul mediu de varsta este de 16,9 ani. Femeile asteapta ceva mai mult, pana la 17,4 ani.

Sursa: Kinsey Institute, California State University

6. Dormi confortabil?

Aproximativ 1 din 10 adulti casatoriti declara ca doarme singur.

Sursa: National Sleep Foundation

5. Ai orgasm de fiecare data?

Circa 75% dintre barbati ating orgasmul la fiecare act sexual, in timp ce numai 29% dintre femei ating aceasta performanta de fiecare data. Pentru a fi mai aproape de trecerea in starea de „Nirvana” femeiele au de obicei nevoie si de stimularea clitorisului, nu numai de penetrare vaginala.

Sursa: National Health and Social Life Survey

4. Aveti avantaje de pe urma prieteniilor?

Doua treimi dintre studenti declara ca au fost implicati in relatii de prietenie care au implicat si sex. Jumatate dintre cei care au facut sex cu un prieten spun ca au practicat toate formele de sex cu acesta iar 22,7% declara ca au facut numai sex normal.

Sursa: Wayne State University si Michigan State University

3. Cati parteneri de sex ati avut?

Potrivit unui studiu, adultii cu varste cuprinse intre 20 si 59 de ani au avut, in medie, 4 parteneri de sex. La barbati media este de 7.

Sursa: National Center for Health Statistics

2. V-ati luat concediu de maternitate?

Doua treimi dintre femeile care au nascut intre anii 2001 – 2003 au lucrat in timpul sarcinii. Prin comparatie, intre anii 1961 – 1965, doar 44% dintre femei au mers la job in timpul sarcinii.

Sursa: U.S. Census

1. Sunteti infectati?

Jumatate dintre barbatii si femeile activi sexual au avut infectii genitale de diferite forme pe parcursul vietii. Majoritatea acestor virusi prezinta, din fericire, un risc scazut pentru sanatate.

Sursa: Centers for Disease Control and Prevention

Sursa: LiveScience.com
Sursa foto: advisecouples.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.