Cristi Dragomir, prima stea a pokerului romanesc

Scris de

In ultimii ani, acest fenomen mondial, pokerul, a inceput sa ia amploare si in tara noastra. Desi in Statele Unite se organizeaza Campionatul Mondial inca din 1971, cand Johnny Moss a fost ales cel mai bun jucator al lumii prin intermediul voturilor participantilor, in Romania, pana in urma cu cativa ani, nici nu se cunostea termenul de Texas Holdem. Ce sa mai vorbim de Deuce-to-Seven Lowball sau Omaha. Primul jucator roman care s-a evidentiat in acest sport al mintii a fost Cristian Dragomir. La origine inginer, a lucrat in cadrul firmei de constructii a tatalui sau, Dragomir a decis sa ia calea pokerului dorind sa-i dovedeasca parintelui sau ca se poate descurca independent de acesta si ca se poate realiza dintr-o pasiune. A inceput sa joace pe sume de 25-50.000 de lei vechi blind-ul si a avut succes, motiv pentru care a crescut treptat mizele. Online, joaca sub nickname-ul “unlucky”. De numeroase ori, Dragomir a sustinut ca pokerul nu este un joc de noroc, ci de aptitudini, de strategie si ca, per ansamblu, norocul nu are nicio legatura cu succesul in poker. A fost invitat permanent al emisiunii “Chinta royala”, difuzata pe Telesport si prezentata de Narcis Selaru, in cadrul acestei singulare emisiuni dedicate pokerului difuzandu-se si dueluri unu la unu, “heads-up”, ale lui Cristi Dragomir in compania unor jucatori calificati de pe site-ul romanesc de poker “Dracula Holdem”.

Primul mare succes

In 2007, Cristian Dragomir, alaturi de echipa nationala de poker a Romaniei, din care au mai facut parte Cristian Tardea, Florin Constantin, Cristian Rajala si Razvan Bengulescu, a obtinut un impresionant loc 2 la Cupa Mondiala de Poker, organizata de Pokerstars in Barcelona. Romanii au reusit sa invinga Canada lui Daniel Negreanu, in cadrul turneului Cristian Rajala invingandu-l la un sit’n’go, la heads-up, pe multimilionarul de origine romana. Dragomir a aratat atunci ca este un adevarat profesionist, prinzandu-l blufand pe capitanul american Tyler Netter, un jucator extrem de agresiv, si realizand cateva “play-uri” de mare efect.  Era prima performanta internationala pentru Dragomir, dar nu si ultima, drumul spre succes fiind abia la inceput.

Mana care l-a facut celebru

In 2008, la Main Event-ul din cadrul World Series of Poker, romanul a avut un parcurs de invidiat. In ziua a 5-a a turneului era chipleader, cu peste 2 milioane de fise. Tot in aceeasi zi a turneului, romanul a devenit celebru, infruntandu-l pe campionul mondial Phil Hellmuth si administrandu-i o infrangere in plan moral. La nivelul de blind-uri 12-24.000, Dragomir a marit potul la 80.000 din “middle-position” cu 10 4 de caro, Phil Hellmuth aflandu-se in small blind cu AK offsuit. Phil a re-marit potul la 255.000, dar a inceput sa-l chestioneze pe roman cu privire la mana pe care o are. “Ai asi? S-ar putea sa ai asi. Nu, nu ai asi, cred ca ai AQ”. Dragomir a marturisit ca daca Phil nu ar fi avut astfel de remarci, s-ar fi aruncat din acel pot, dar faptul ca Hellmuth i-a dat impresia ca are AK l-a facut sa plateasca. Pe flop au aparut 10, 9, 7, toate cele trei carti de trefla, niciunul din cei doi jucatori nu avea nicio trefla in mana, dar romanul a plusat 300.000 de mii si l-a aruncat pe american. Ce a urmat a fost un show marca Phil Hellmuth. L-a numit de mai multe ori “idiot” pe roman, l-a catalogat drept “cel mai prost jucator din istorie”, timp in care ceilalti jucatori de la masa se amuzau copios pe seama campionului mondial. In urma repetatelor jigniri, Hellmuth a fost penalizat, neavand drept de joc in prima sesiune din ziua a sasea. Mana l-a facut celebru pe Dragomir, care a ajuns sa fie intervievat de ESPN. A terminat Main Event-ul pe locul 29, plecand acasa cu nu mai putin de 193.000 de dolari si cu mandria de a-l fi invins intr-o mana pe Phil Hellmuth.

Sursa: Renne
Sursa foto: Pokerstars blog

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.