Marile absente de la Cupa Africii

Scris de

el- hadji dioufAfrica de Sud, Maroc, Senegalul si Congo sunt printre cele mai bune nationale de fotbal ale Africii, si totusi ele nu s-au calificat la turneul din Angola.

Desi multi spectatori ar fi dorit sa vada aceste echipe pe teren in fata favoritelor Coasta de Fildes, Nigeria, Ghana, Camerun, Egipt, o serie de echipe-surpriza s-au calificat. Zambia, Benin, Mozambic sau Gabon nu sunt la fel de titrate precum suratele lor.

Toate cele patru echipe-lipsa detin Cupa Africii in palmares, cu exceptia Senegalului. Africa de Sud este prezenta la Cupa Mondiala deoarece este echipa-gazda. Lipsa Marocului si Senegalului sunt, insa, lovituri date spectaculozitatii competitiei din Angola.

Maroc este o prezenta constanta la Cupa Mondiala si a dat in trecut jucatori de top, precum Naybet de la Deportivo La Coruna si Mustapha Hadji, de la aceeasi echipa. In 1998, “leii din Atlas” au facut senzatie la Cupa Mondiala din Franta.

Surpriza editiei urmatoare a fost Senegalul. Numit “Franta 2” deoarece majoritatea jucatorilor evolueaza in campionatul francez, Senegalul lui Diop si Diouf (foto) a rapus Franta si a ajuns pe locul al cincilea in competitie. In 2002 a pierdut finala Cupei Africii contra Camerunului, la penalty-uri, dupa un scor alb, 0-0.

Republica Democratica Congo (fosta Zair) este si ea o fosta castigatoare a Cupei Africii, insa in ultimii ani, echipa a intrat intr-un con de umbra, chiar daca jucatorii sai evolueaza in Franta si Belgia, majoritatea. A castigat Cupa Africii in 1968 si 1974 si a terminat pe locul al treilea in 1998. Unii echipieri joaca in Anglia, Herita Illunga la West Ham insa Leroy Lita a preferat sa joace la selectionata de tineret a Angliei in vreme ce Bosingwa joaca pentru Portugalia. Portarul lui Marseille, Steve Mandanda, s-a nascut in Congo dar joaca tot pentru Franta, in ciuda faptului ca fratele sau Parfait Mandanda joaca pentru fostul Zair.

Celalalt Congo a castigat cununa cu lauri in in 1972. Din 2002 pana acum nu s-a calificat la niciun turneu final.

Sursa: Renne.ro
Sursa foto: Oleole.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.