Matti Oivanen: ma astept la meciuri stranse cu SUA

Scris de

Matti Tapio Oivanen, voleibalistul echipei italiene Copra Berni Piacenza, va juca in echipa nationala a Finlandei, in cadrul Campionatului European de volei din 2011.

Matti Oivanen a acordat un interviu siteului Volleycountry:

Acum doua saptamani, echipa Finlandei s-a calificat in Campionatul European de volei din 2011. Cat de dificila a fost calificarea?

Calificarea a fost surprinzator de usoara pentru noi. In primul tur, nu am pierdut decat o repriza. Nu m-am asteptat la un inceput atat de bun. Probabil ca nimeni nu s-a asteptat. Insa am jucat bine, deci a fost floare la ureche.

Anul trecut, Finlanda a jucat foarte bine in Campionatul Mondial. Insa, anul acesta l-ati inceput cu o infrangere, contra unei echipe mai slabe, Egipt. De ce?

E foarte greu de spus de ce. Si ei au jucat bine, iar noi nu am jucat la fel de bine ca in cadrul calificarilor. Intr-adevar, am jucat prost in primele meciuri din Finlanda. Insa al doilea joc a fost mai bun, deci primul weekend nu a fost chiar un punct in minus. Oricum am luat 4 puncte.

Anul viitor veti gazdui echipa Statelor Unite. Nici SUA nu a inceput bine in Campionatul Mondial. Cum va vedeti sansele impotriva campioanei Olimpice?

Bineinteles ca avem o sansa impotriva lor. Nici ei nu au cei mai buni jucatori si nici nu au jucat asa bine impotriva Rusiei. Deci cred ca vor fi meciuri destul de stranse.

Finlanda se afla in cadrul Campionatului Mondial, in aceeasi grupa cu SUA, Rusia si Egipt. Credeti ca va veti califica in semifinalele din Argentina?

Sezonul trecut a fost chiar foarte bun. Eram aproape de a ne califica in semifinale. Insa vara aceasta, situatia va fi diferita. Din nou, sunt echipe foarte bune, iar noi nici nu dispunem de cei mai buni dintre jucatorii nostri, deci cred ca scopul nostru este de a ne asigura un loc la Cupa Mondiala de anul viitor, ceea ce inseamna ca trebuie sa lasam cel putin o echipa in urma noastra.

Sursa: Volleycountry
Sursa foto: Finnvolley

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.