Mini se intoarce in Campionatul Mondial de Raliu

Scris de

Compania Prodrive va pregati, in parteneriat cu BMW, masina pentru unele curse din 2011, urmand ca incepand cu 2012 Mini sa concureze cu celelalte masini in toate etapele competitiei. Prodrive a pus de asemenea la punct si masinile folosite de Subaru World Rally Team (1989 – 2008).

Primul test al modelului Mini Countryman WRC va avea loc in toamna acestui an. Masina este bazata pe modelul de serie si are un motor de 1,6 litri, produs de BMW Motorsport. Nu se stie inca care sunt pilotii care vor concura la volanul Mini WRC.

Prima victorie a unui Mini intr-un raliu a fost consemnata in 1959 in Mini Miglia National Rally. La volanul automobilului se afla pilotul Pat Moss. Apoi, Mini a inregistrat trei victorii la Monte Carlo Rally, in anii 1964, 1965 si 1967. „Era pur si simplu o masina uimitoare. Singura ei problema era ca nu putea tine pasul cu masinile mai puternice pe suprafetele orizontale si in rampa. Dar pe coborari – nimeni nu era mai rapid. Era David si Goliath”, isi aminteste, Paddy Hopkirk, fost pilot de succes pe Mini.

Modelul Mini Countryman standard este asamblat in Austria. Versiunea WRC, care va fi comercializata si la scara larga, va fi construita in Banbury, Oxfordshire.

Sursa: BBC Autos
Sursa foto: Prodrive

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.