Nea Jiji, Dumnezeu nu e stelist!

Scris de

Maccabi Haifa-Steaua BucurestiGigi Becali si-a vazut visul cu ochii, a vazut “tiki taka Barcelona” pe teren. Din pacate, echipa lui a fost cea care a luat notite. Chiar si scorul a fost unul de tiki taka: Maccabi Haifa a marcat o “manita” de goluri in poarta lui Stanca, scor ce cu siguranta o sa le aduca tuturor aminte de acel 5-0 reusit de Barcelona impotriva eternei rivale.

Pelerinajul in Israel, inceput de luni de latifundiarul din Pipera, s-a terminat cum nu se putea mai bine. Dar cand e vorba de Gigi Becali, ma indoiesc ca va avea ceva de invatat din aceasta excursie in Tara Sfanta. La o prima analiza, ai spune ca patronul Stelei a gresit raul in care trebuia sa se scalde sau zidul la care sa planga. Inainte de meci, Gigi Becali parea cuprins de o liniste sufleteasca ce numai lucrurile sfinte i-o poate aduce. Aparea la televizor facand promisiuni care si pentru el sunt prea grele de dus. Probabil acum regreta promisiunea facuta lui Copos, cum ca nu se va mai adresa rapidistilor cu apelativul “ti”.

In ce priveste meciul de aseara, Gigi il poate interpreta ca un semn divin, asa cum ii place lui sa interpreteze fiecare meci ca fiind o fabula. Cum ai putea incheia un pelerinaj in Tara Sfanta decat “urcand calvarul” tau? Totusi, patronul Stelei e poate cel mai indreptatit in a explica definitia “fatarnicului”. Dupa ce in urma cu doua saptamani jignea o jurnalista ce isi facea doar meseria, partida din Israel a venit cum nu se putea mai bine, prilej pentru a se spala de pacate. Sau doar pe maini, precum Pilat din Pont?

Asumarea vinei pentru oile ratacite nu l-a caracterizat niciodata pe Gigi Becali, desi a lui e turma. Asta nu il scuza pe “Iliesta”, ce s-a aruncat ca un kamikaze in ghetele israelienilor. Cand trimiti patru atacanti in “primul 11” si la mijloc ai doi mijlocasi defensivi (sa nu mai spun de lipsa unui fundas dreapta), probabilitatea ca sa rezulte acel scor e una destul de mare. Ciudat este faptul ca antrenorul echipei adverse le arata stelistilor unde au gresit si nu Ilie Stan. Elisha Levi, antrenorul echipei Maccabi Haifa, a declarat la conferinta de presa de dupa meci: “Am speculat faptul ca Steaua a jucat cu patru fotbalisti in atac si am speculat spatiile libere de la mijlocul lor”. Care a fost explicatia antrenorului stelist pentru acel 5-0? “Cred ca scorul din aceasta seara a fost un accident”, a declarat acesta imediat dupa terminarea partidei.

Din fericire pentru Steaua, aceasta infrangere rusinoasa a venit la momentul oportun. Excesul de vise, in special visul de a te vedea in finala Europa League, dauneaza grav realitatii. Daca toti stiau pe unde se afla Steaua si fotbalul din Romania, a venit timpul ca si echipa ros-albastra (in frunte cu patronul ei) sa afle asta.

Sursa: Renne
Sursa foto: Eurosport

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.