Perle cu dictatori la Cupa Africii

Scris de

Angola_2010_LogoCupa Africii nu inseamna numai fotbal, jucatori, tactici, goluri si suporteri. Comentatorii romani ai postului Eurosport, care transmite in tara noastra meciurile, sunt si ei un bun prilej de distractie.

Meciurile de astazi, Gabon – Tunisia si Camerun – Zambia au trimis comentatorii postului pe cele mai inalte culmi ale ridicolului. “Joc imbacsit”, “lack of communication” sunt abia incalzirea celor doi in transmisis Gabon – Tunisia. “S-au incurcat cei doi algerieni” te trimite la Atlasul geografic, caci pe teren e Tunisia, nu Algeria. Ei, tunisieni, algerieni, marocani, tot aia sunt, nu? Doar si negrii seamana toti intre ei…

Nici in aceasta seara nu a lipsit povestea celor 3 dolari cu care africanii traiesc pe zi, in schimb cea mai mare economie a Africii este de la o transmisie la alta, in functie de cine joaca: ba Egiptul, ba Nigeria, Angola, Tunisia, Africa de Sud.

“Miki Alexandrescu style”

Se pare ca “Miki Alexandrescu style” a razbatut si in fotbal, topicul ajungand la comentarea meciurilor deja terminate sau la dictatorii de pe continentul negru. De exemplu, unul dintre acesti profesionisti povestea despre gaurile din gazon si despre cum s-a infipt piciorul egipteanului Gedo in teren dupa golul de aseara. Franc, celalalt vrajitor al cuvintelor recunoaste ca el “nu stie, n-a vazut meciul”. “Cred ca are are afaceri in Zambia asistentul (de la meciul Camerun – Zambia)” este o alta exprimare din burtologia ridicata la rang de arta. Fenomenul sportiv care se desfasura in fata lor are parte si de alte exprimari plastice, cum ar fi ca jucatorul a facut “un truc demn de Playstation”.

Sectiunea “dictatori”

Dictatorii africani au fost momentul sublim al serii. “Stii care a fost platforma electorala a lui Ali Bongo (presedintele Gabonului -nr)- “sa-i omoram pe albi”.

“L-as lua pe Blatter (Sepp Blatter – presedintele FIFA ) si l-as parasuta acolo, in Guineea Ecuatoriala” unde este cel mai crud dictator african…

“Fac puscarie cameramanii ca nu au filmat steagul si portretul presedintelui (angolez)”

“I-a zis “prea te bucuri tu la meci, ia stai acasa”, au explicat cei doi clarvazatori in stele verzi lipsa Primei Doamne a Angolei la al doilea meci, cel cu Malawi.

Totodata, “nebunu’ din Guineea (presedintele -nr) care a desfiintat echipa de fotbal ca nu s-a calificat” este luat la o partida de comentarii post-moderniste.

Sursa: Renne.ro
Sursa foto: 1.bp.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.