Zambia elimina Gabonul si intra in primele opt echipe ale Africii

Scris de

Angola African Cup SoccerZambia a eliminat direct Gabonul in lupta pentru calificare, desi aceasta era echipa favorita, mai ales dupa victoria cu 1-0 impotriva Camerunului.

Golurile lui Rainford Kalaba si James Chamanga au propulsat Zambia intr-un neverosimil 2-1 peste Gabonul lui Daniel Cousin, zambienii atingand primele lor sferturi de finala in ultimii 14 ani.

Zambia va intalni in urmatoarea faza vulturii nigerieni. Echipa a jucat curajos si avut cateva ocazii in primele minute. Apoi a preluat conducerea in minutul 28. Desi erau lideri ai grupei, gabonezii n-au pus in pericol poarta zambienilor.

Desi au inceput partea a doua a meciului motivati de antrenorul Alian Giresse, tot Zambia a inscris in minutul 62 prin Chamanga. Era aproape de 3-0 dar in minutul 71, Mulenga a plecat din pozitie regulamentara dar sutul sau a fost respins de Ovono. De Marcolino a adus Gabonul inapoi in joc in minutul 83 dar Aubameyang a ratat un sut in al treilea minut de prelungiri.

samuel eto'o cupa africiiCelalalt meci al grupei a consemnat un egal, 2-2 intre Camerun si Tunisia, consfiintind calificarea echipei lui Eto’o in primele opt echipe ale Africii.

Webo, care a jucat in locul lui Jean Makoun de la pauza a pasat perfect de mai multe ori pentru Eto’o (‘47) si Landry Nguemo (‘64) dupa ce Camerunul a luptat de doua ori sa intre in carti, fiind condusa pe tabela.

Camerunul va intalni in urmatoare inclestare campionii din Egipt. Tunisia a pierdut calificarea dupa ce a facut egaluri in toate cele trei meciuri ale sale. Maghrebienii au preluat conducerea in primul minut de joc si ulterior in minutul 63, cand Chedjou si-a marcat in proprie poarta.

Gabonul , Camerun si Zambia au terminat toate cu 4 puncte iar Tunisia cu 3. Dar zambienii si camerunezii s-au calificat dupa ce au inscris patru, respectiv trei goluri, fata de doar doua la gabonezi.

Clasament

  1. Zambia 4p
  2. Camerun 4p
  3. Gabon 4p
  4. Tunisia 3p
Sursa: Renne.ro
Sursa foto: Canadian Press

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.