Alinati-va durerile numarand bani

Scris de

Ce aspirina, ce nurofen? Puneti-va pe numarat teancuri de bani, daca-i aveti, si durerea dispare mai repede decat cu o pastila, potrivit unui studiu recent.

Cercetatorii de la Universitatea din Minnesota au ajuns la concluzia ca atunci cand numara bani, oamenii se simt mai valorosi si implicit mai putin predispusi la dureri.

Unui grup de studenti li s-a cerut sa numere 80 de bancnote de 100$ si altora sa numere 80 de hartii albe, dupa ce in prealabil li s-a spus ca li se testeaza dexteritatea in lucrul cu hartiile. In continuare, li s-a cerut sa-si introduca mainile intr-un bol cu apa foarte fierbinte pentru a afla daca manifesta dureri si cat timp pot rezista.

Rezultatele au aratat ca cei care numarasera bani au avut dureri mai slabe si au rezistat mai mult.

Studiul se alatura altora care au demostrat ca creierul poate fi determinat sa opreasca durerea fara pastile.

Oamenii de stiinta recomanda celor care sunt supusi unor analize dureroase sa aiba la indemana fotografia cuiva drag pentru a suporta mai bine durerea sau celor care au trecut printr-o operatie complicata sa mangaie un animal de casa ca inlocuitor partial pentru medicamentele impotriva durerilor.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: The Telegraph

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.