Au fost descoperite fosile multicelulare de 2 miliarde de ani
Scris de Andreea Bota
Fosile care ar putea reprezenta urme ale celor mai vechi vietati multicelulare de pe planeta, ce dateaza inca de acum 2,1 miliarde de ani, au fost descoperite in statul african, Gabon.
Organismul de marimea si forma unei prajituri, descoperit in Gabon, ar fi existat inca dinainte sa apara plantele si animalele din zilele noastre. Descoperirile cercetatorilor sugereaza ca viata multicelulara exista, de fapt, de mai mult de 200 de ani fata de data pe care o cunosteau ei pana in momentul de fata.
Paleontologii au adunat mai mult de 250 de ramasite multicelulare dintr-o formatiune stancoasa din statul african. Urma care dateaza de mai bine de 2,1 miliarde de ani este valoroasa deoarece oamenii de stiinta cred ca cum 2,4 milioane de ani atmosfera Pamantului a suferit o tranzitie majora, numita ”Criza de oxigen”. Inainte de aceasta tranzitie, in atmosfera ar fi existat un amestec toxic de gaze de sera , fara destul oxigen pentru a sustine viata, fapt care demonstreaza autenticitatea si vechimea descoperirii.
Etichete: descoperiri, extern, fosile, Gabon, gaze, oxigen, paleontologie, stiri, tranzitie