Aurora spectaculoasa, fotografiata din spatiu

Scris de

Aceasta fotografie spectaculoasa a fost facuta in emisfera sudica, atunci cand Statia Spatiala Internationala trecea peste Oceanul Indian la 350 de kilometri inaltime.

Astfel, aceasta este aurora australa, cea care apare la Polul Sud.
Aurora a aparut in timpul unei imense furtuni geomagnetice, cauzata de o mare masa de particule emise din coroana solara in magnetosfera planetei noastre.
Aurorele apar cand particulele emise de Soare – cunoscute drept vant solar- ajung in campul magnetic al Terrei. In principal protoni, particulele, sunt indreptate spre poli deoarece acolo liniile campului magnetic ating suprafata terestra. In timp ce particulele cad in atmosfera, se ciocnesc cu gazele atmosferice si lumina este produsa.

In acest caz, lumina este verde, ceea ce insemna ca oxigenul a fost sub “asaltul” particulelor solare. Lumina este localizata intre altitudini de 100-300 kilometri, in ionosfera Pamantului.

Sursa: Discovery News
Sursa foto: Discovery News

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.