Cercetatorii au creat pasari cu bot de aligator

Scris de

Jurassic Park e mai aproape decat credeti! Pasarile au secret intunecat adanc ingropat in genele lor: in realitate sunt dinozauri.

Cercetatorii de la Harvard University au gasit o metoda de a accesa genele de dinozaur si de a trimite gainile inapoi direct in Cretacic.
Vedeti voi, pasarile, dinozaurii, soparlele si crocodilii, ca si toate reptilele in general, au un stramos comun. La un moment dat, dinozaurii au inceput sa evolueze si pe urma sa se transforme in pasari, pe cand aligatorii si crocodilii au ramas cam la fel ca acum 200 de milioane de ani. In ciuda diferentelor pe care le vedem acum intre un paun sau un colibri si un aligator, aceste animale impart o buna bucata de cod genetic.

Diferenta e ca gainile au acum genele proprii pornite iar pe cele de dinozaur, de aligator ori reptila clasica oprite. Ei bine, folosind o proteina speciala pentru a suprima moleculele care controleaza dezvoltarea anatomica, cercetatorul Arhat Abzhanov a putut sa dezvolte embrioni de pui care aveau in loc de cioc boturi ca aligatorii. Pe romaneste, asta inseamna ca a dat inapoi evolutia, facand puiii sa regreseze pana la stadiul in care erau cu adevarat dinozauri. Cu destula indemanare si mesterire la codul genetic, cercetatorul nostru spera ca la un moment dat sa faca o astfel de creatura sa eclozeze.

Studiul mai sugereaza si ca evolutia poate fi accelerata, pe langa intoarcerea in timp. Din motive de etica si reglementari legale, niciunul dintre embrioni nu este permis sa se dezvolte in afara de ou iar cercetarea se rezuma la embrioni.

In plan secundar, experimentul demonstreaza din nou validitatea evolutiei, pentru cine mai credea ca e facut din lut suflat cu viata…

Nu-i asa ca stiinta e cel mai misto lucru dintotdeauna?

Sursa: Dvice
Sursa foto: Dvice

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.