Cercetatorii au gasit cauza genetica a batranetii

Scris de

sean-connery-goodAtentie doamnelor si domnisoarelor! Data viitoare cand cineva va face un compliment spunandu-va cat de bine aratati, sa stiti ca n-aveti niciun merit pentru a va impana.

O echipa internationala a identificat pentru prima data variantele genetice definitive, localizate langa o gena numita TERC, care face ca anumiti oameni sa arate mai batrani decat varsta lor.
Oamenii de stiinta au analizat mai mult de 500.000 de variatii genetice in tot genomul uman pentru a identifica optiunile.

„Exista dovezi care se acumuleaza potrivit carora bolile asociate varstei, inclusiv cele de inima si unele tipuri de cancer sunt mult mai apropiate de varsta biologica decat de cea cronologica” spune profesorul Nilesh Samanithe, de la Universitatea din Leicester, citat de TG Daily.

Echipa sa a studiat anumite structuri numite telomeri din cadrul cromozomilor unei persoane. Indivizii se nasca cu telomeri de o anumita lungime, iar in multe celule telomerii se scurteaza pe masura ce celulele se divid si imbatranesc. Lungimea telomerilor este considerata un marker al varstei biologice. Mai precis, cei cu telomeri mai mici arata mai batrani.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: www.reelmovienews.com

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.